Hopp til innhold

Verdensmester på armen?

Reiseradioens Alex Rosén måtte sitte 20 timer i strekk for å få foreviget indianerhøvdingen Crazy Horse på venstre overarm. Selv om det gjorde litt vondt sovnet han innimellom.

Alex Rosén
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Hør innslaget: - Kan man tatovere majonestube på brystet?

- Han som laget den heter Brian Everett. Han er verdensmester i tatovering mer enn ti ganger, og tatoveringen er tegnet med frihånd etter et FBI-foto. Teknikken er såkalt ”thin line tatoo”, det vil si at man bruker bare èn nål. Vanlige tatovører bruker ofte en maskin med flere nåler for at strekene skal bli sterkere, sier Alex stolt.

Vannslange og blomster

Alex Rosén
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Alex Rosén fikk sin første tatovering da han var 16 år gammel. Det var en hodeskalle. Etter hvert har hodeskallen blitt en del av et større ”helhetsmaleri” på høyre underarm hvor hodeskallen er omgitt av masse blomster. Det kaller Alex for livets hage og blomstene fått en egen hageslange som vanner dem.

- Det symboliserer at liv gror. Jeg har alltid tenkt at når jeg får barn så skal han bestemme hvilke farger blomstene i hagen skal ha. Det er litt fint da, ler Alex.

Etter hvert har Alex fått fem nokså ulike tatoveringer på kroppen. En på hver ankel og på armene. Tatoveringene representerer ulike perioder og historier.

Til minne om Geir

- Her på høyre ankel har jeg en tatovering av en hai og en salamander. Jeg tenkte at jeg liksom er haien og salamanderen er Geir Børresen, du vet han fra barne-tv. Vi gjorde en jobb sammen i 2003 på Bora Bora, og jeg likte ham så godt at jeg ville ha en tatovering som minnet meg om ham, sier Alex.

Hai og salamander-tatoveringen fikk han laget langt inne i jungelen. Dragen på høyre overarm fikk han laget i Austin, Texas.

Alex Rosén
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

- De er generelt flinkere til å tatovere i USA. Han som laget denne dragen var en fengselsvenn av Jim Morrison i The Doors. Jeg ville ha en drage fordi jeg synes det var litt kult å ha en slags ”original tatovering”. Det var liksom drager de tatoverte på seg i østen for hundrevis av år siden, sier Alex.

Din egen verdensmester på armen?

Gjennom hele sommeren kan du sende inn bilder av din tatovering til Reiseradioen og selvsagt vil vi kåre Norges fineste. Og gi oss gjerne en liten forklaring eller historien bak tatoveringen.

Send oss et bilde og en eventuell kort beskrivelse på MMS. Kodeord tattis (beskrivelse) til 1987.

Kulturstrøm