NRK Meny
Normal

What's up, Dogg?

NRK gir deg muligheten til å stille spørsmål til Snoop Dogg. Send inn dine spørsmål før fredag klokken 07:30.

Snoop Lion

SNOOP: Snoop Dogg, en legende i rapmiljøet, svarer på NRK.no-lesernes spørsmål før konserten i Oslo Spektrum 3. august.

Foto: Tom Øverlie / NRK P3

Søndag 3. august besøker en av rap-verdens guddommelige skikkelser Norge og Oslo Spektrum. Det har gått to år siden han ble tatt for besittelse av marihuana i Kristiansand, noe som betyr at han ikke lenger er utestengt fra landet.

Snoop Dogg, eller Snoop Lion som han kaller seg nå for tiden, har hatt en eventyrlig karriere siden han sluttet å selge dop og begynte å lage musikk.

42-åringen har gitt ut flere plater på egen hånd, men er kanskje enda mer kjent for å dukke opp på flere legendariske hiphop-plater. I tillegg har han en respektabel skuespillerkarriere, i hvert fall til musiker å være.

Snoop Dogg fikk sitt store gjennombrudd i 1992, da han ble oppdaget av Dr. Dre og bidro på rapdoktorens første soloutgivelse «The Chronic». Året etter slapp Snoop Dogg sitt første album, «Doggystyle», som gikk til topps på Billboards albumliste og solgte i underkant av en million eksemplarer i sin første uke.

Snoop Dogg har gitt ut tolv album, og har solgt over 30 millioner album i løpet av karrieren. Rapperen var en av artistene som gjorde den kontroversielle sjangeren gangstarap populær på 90-tallet, sammen med blant annet Dr. Dre og 2Pac.

Etter et besøk i Jamaica i 2012, skiftet Snoop Dogg scenenavn til Snoop Lion og konverterte til Rastafari-bevegelsen, som står sentralt i jamaicansk kultur og i musikksjangeren reggae. Året etter ga han ut reggae-albumet «Reincarnated», og en dokumentarfilm med samme navn om besøket til Jamaica.

Nå gir vi deg muligheten til å stille Snoop Dogg et spørsmål. NRK.no velger ut til sammen 10 spørsmål vi stiller rapstjerna. Send inn dine spørsmål før fredag 25. juli klokken 07:30.

Kulturstrøm

 • Christine hyller Avicii

  P3 viet hele programmet til den avdøde svenske DJen og produsenten Avicii, som gikk bort fredag 20. april bare 28 år gammel. Du får høre om hans liv, hans musikk og fra noen av de han inspirerte mest.

 • Norsk sopran får dansk pris

  Lise Davidsen er vant til å få gjeve priser – og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Prisen deles ut 24. juni i konsertsalen i Tivoli, og blir personlig overrakt av danskenes dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie av Hellas (NTB)

  Lise Davidsen
  Foto: Camilla Storvollen
 • Ny inspirasjon av kreftdiagnose

  – Når eg først er blitt sjuk, er det ei Guds lukke at eg er forfattar, seier forfattar Agnes Ravatn.

  I fem år har forfattaren strevd med å skrive ein ny roman. Då ho fekk beskjed om at ho hadde kreft, kom inspirasjonen tilbake, melder Bergens Tidende.

  Agnes Ravatn
  Foto: Ingunn Rauk / NRK