«Trygdesjefen» Thomas Seltzer - årets medienavn

Thomas Seltzer ble i dag kåret til årets medienavn under arrangementet «Social media days» i Oslo.

Thomas Seltzer

Thomas Seltzers panel skal i kveld diskutere by mot land, men først måtte programlederen ta i mot æren av å bli årets medienavn.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I tillegg til å finpusse Trygdekontorets «By mot land, mann mot mann-spessial» (22:25 NRK3), rakk Thomas Seltzer i dag å danke ut kollegaer og konkurrenter i kampen om å bli årets medienavn.

Ikke bare slo han sin framtidige sjef, påtroppende Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, men også hans sjef igjen, Kulturminister Hadia Tajik.

– Hæ, hvorfor er du ikke misunnelig? sa Seltzer etter en noe misforstått introduksjon fra programleder Anne Grosvold i Dagsnytt 18, der hun proklamerte at hun ikke var misunnelig, men unnet Seltzer tittelen.

Unnet Breivik-aktor prisen

– Inga Bejer Engh kunne vunnet, mener jeg, sa Seltzer, og la ikke skjul på at hans, åpenbart lojale, Facebook-fans nok var dem som hadde mobilisert for å ta seieren hjem.

Trygdekontoret når rundt 300.000 seere hver uke. Programmet trekker ikke bare seere på NRK3, men også i reprisen på NRK1, og ikke minst i NRKs nett-TV, der programmets popularitet bare blir overgått av fredagskongene i Nytt på Nytt.

– Programmet legger opp til kommentarer, så det er mye for kommentariatet, men jeg får også tilbakemeldinger fra mc-folk og gamle damer, sa Seltzer med ironisk hentydning til Grosvold.

Forblir trygda

Seltzer mener, med glimt i øyet, at programmet kan sammenlignes med et trygdekontor hvor man kommer med et problem, og drar med mange flere.

– Vi snakker om alvorlig ting på en humoristisk måte, vi jobber jo tross alt i underholdningsavdelingen til NRK, forklarte han.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Thomas Seltzer og Per Fugelli

Thomas Seltzer og Per Fugelli i samtale under fjorårets sending, der Fugelli snakket om sin egen sykdom.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Men programmet har også hatt stor suksess med mer alvorlige temaer som det smått legendariske programmet om 22. juli, samt fjorårets sending med Per Fugellis «siste ord» til det norske folk på Trygdekontoret .

Men selv om programmet har gått mange sesonger, og mannen har rukket å bli 43, en alder der man nå til dags kalles byoriginal ifølge Seltzer selv, beroliget han dagens Dagsnytt 18-lyttere med at han ikke gir seg med det første.

– Jeg er veldig glad i public service-tanken, og er ikke til salgs, med mindre den sjekken er veldig stor, sa Seltzer, trolig igjen med glimt i øyet, før han og Grosvold avslutta med det sedvanlige stay trygda.

By mot land

I kveldens program tar Seltzer opp et velkjent tema for nordmenn. Konflikten mellom by og land er temaet, og urbanist Erling Fossen, journalist og programleder Jon Hustad og VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen er invitert for å diskutere problemet.

Seltzer hadde for litt siden en svært underholdende krangel med Hustad på Facebook, og betegner Fossen som en «nevemagnet». Dermed er det duket for nye dueller når frontene møtes til dyst under Seltzers taktstokk.

De skal vise seg at de tre saksbehandlerne er uenige om mye, men det blir raskt enighet rundt bordet når nordlendingene får passet påskrevet som snyltere og raringer.

I tillegg har Seltzer gjort klart til en helt spesiell parterapitime, der han vil vise hvordan by-mot-land-konflikten kan ødelegge et i utgangspunktet velfungerende forhold.

Kulturstrøm

 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash
 • «Kan bli en krimgodbit»

  Det er mye som gleder med TV 2s Kielergata. Lysten til å lage ny og annerledes norsk krim skinner gjennom, og serien plasserer seg forfriskende langt unna de etterforskerfokuserte morderjaktene som har preget så mange betongbleke “nordisk noir”-serier de siste årene, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Kielergata
  Foto: Anagram / TV2
 • «Skogens historie» vekker oppsikt

  Fire utenlandske forlag har kuppet en norsk bok om skog før budrunder under bokmessen i Frankfurt – ved hjelp av såkalte pre-empt-avtaler, ifølge boknettstedet 365. I «Skogens historie», som nylig utkom i Norge, skriver forfatter Reidar Müller om skogens betydning som livsmiljø for planter og dyr – ikke minst ulven – , og skogens plass i menneskenes forestillingsverden.

  Reidar Müller
  Foto: Aschehoug forlag