«Trygdesjefen» Thomas Seltzer - årets medienavn

Thomas Seltzer ble i dag kåret til årets medienavn under arrangementet «Social media days» i Oslo.

Thomas Seltzer

Thomas Seltzers panel skal i kveld diskutere by mot land, men først måtte programlederen ta i mot æren av å bli årets medienavn.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I tillegg til å finpusse Trygdekontorets «By mot land, mann mot mann-spessial» (22:25 NRK3), rakk Thomas Seltzer i dag å danke ut kollegaer og konkurrenter i kampen om å bli årets medienavn.

Ikke bare slo han sin framtidige sjef, påtroppende Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, men også hans sjef igjen, Kulturminister Hadia Tajik.

– Hæ, hvorfor er du ikke misunnelig? sa Seltzer etter en noe misforstått introduksjon fra programleder Anne Grosvold i Dagsnytt 18, der hun proklamerte at hun ikke var misunnelig, men unnet Seltzer tittelen.

Unnet Breivik-aktor prisen

– Inga Bejer Engh kunne vunnet, mener jeg, sa Seltzer, og la ikke skjul på at hans, åpenbart lojale, Facebook-fans nok var dem som hadde mobilisert for å ta seieren hjem.

Trygdekontoret når rundt 300.000 seere hver uke. Programmet trekker ikke bare seere på NRK3, men også i reprisen på NRK1, og ikke minst i NRKs nett-TV, der programmets popularitet bare blir overgått av fredagskongene i Nytt på Nytt.

– Programmet legger opp til kommentarer, så det er mye for kommentariatet, men jeg får også tilbakemeldinger fra mc-folk og gamle damer, sa Seltzer med ironisk hentydning til Grosvold.

Forblir trygda

Seltzer mener, med glimt i øyet, at programmet kan sammenlignes med et trygdekontor hvor man kommer med et problem, og drar med mange flere.

– Vi snakker om alvorlig ting på en humoristisk måte, vi jobber jo tross alt i underholdningsavdelingen til NRK, forklarte han.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Thomas Seltzer og Per Fugelli

Thomas Seltzer og Per Fugelli i samtale under fjorårets sending, der Fugelli snakket om sin egen sykdom.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Men programmet har også hatt stor suksess med mer alvorlige temaer som det smått legendariske programmet om 22. juli, samt fjorårets sending med Per Fugellis «siste ord» til det norske folk på Trygdekontoret .

Men selv om programmet har gått mange sesonger, og mannen har rukket å bli 43, en alder der man nå til dags kalles byoriginal ifølge Seltzer selv, beroliget han dagens Dagsnytt 18-lyttere med at han ikke gir seg med det første.

– Jeg er veldig glad i public service-tanken, og er ikke til salgs, med mindre den sjekken er veldig stor, sa Seltzer, trolig igjen med glimt i øyet, før han og Grosvold avslutta med det sedvanlige stay trygda.

By mot land

I kveldens program tar Seltzer opp et velkjent tema for nordmenn. Konflikten mellom by og land er temaet, og urbanist Erling Fossen, journalist og programleder Jon Hustad og VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen er invitert for å diskutere problemet.

Seltzer hadde for litt siden en svært underholdende krangel med Hustad på Facebook, og betegner Fossen som en «nevemagnet». Dermed er det duket for nye dueller når frontene møtes til dyst under Seltzers taktstokk.

De skal vise seg at de tre saksbehandlerne er uenige om mye, men det blir raskt enighet rundt bordet når nordlendingene får passet påskrevet som snyltere og raringer.

I tillegg har Seltzer gjort klart til en helt spesiell parterapitime, der han vil vise hvordan by-mot-land-konflikten kan ødelegge et i utgangspunktet velfungerende forhold.

Kulturstrøm

 • Lettbeint litteratur-mysterium

  «Mysteriet Henri Pick» er en fransk dramakomedie basert på David Foenkinos roman med samme navn. – Et spennende og velbalansert mysterium, som egner seg godt for en hyggelig filmkveld, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "Mysteriet Henri Pick".
  Foto: Another World Entertainment
 • Kan bli Årets Urørt

  Årets finale er den mest hiphop-orienterte finalen på 20 år, mener Urørt-redaksjonen. De tre artistene Raw B (bildet), Lotte og Henrik Felipe kjemper om å bli Årets Urørt 2020.

  Raw B
  Foto: Nima Taheri