NRK Meny
Normal

«Trygdesjefen» Thomas Seltzer - årets medienavn

Thomas Seltzer ble i dag kåret til årets medienavn under arrangementet «Social media days» i Oslo.

Thomas Seltzer

Thomas Seltzers panel skal i kveld diskutere by mot land, men først måtte programlederen ta i mot æren av å bli årets medienavn.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I tillegg til å finpusse Trygdekontorets «By mot land, mann mot mann-spessial» (22:25 NRK3), rakk Thomas Seltzer i dag å danke ut kollegaer og konkurrenter i kampen om å bli årets medienavn.

Ikke bare slo han sin framtidige sjef, påtroppende Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, men også hans sjef igjen, Kulturminister Hadia Tajik.

– Hæ, hvorfor er du ikke misunnelig? sa Seltzer etter en noe misforstått introduksjon fra programleder Anne Grosvold i Dagsnytt 18, der hun proklamerte at hun ikke var misunnelig, men unnet Seltzer tittelen.

Unnet Breivik-aktor prisen

– Inga Bejer Engh kunne vunnet, mener jeg, sa Seltzer, og la ikke skjul på at hans, åpenbart lojale, Facebook-fans nok var dem som hadde mobilisert for å ta seieren hjem.

Trygdekontoret når rundt 300.000 seere hver uke. Programmet trekker ikke bare seere på NRK3, men også i reprisen på NRK1, og ikke minst i NRKs nett-TV, der programmets popularitet bare blir overgått av fredagskongene i Nytt på Nytt.

– Programmet legger opp til kommentarer, så det er mye for kommentariatet, men jeg får også tilbakemeldinger fra mc-folk og gamle damer, sa Seltzer med ironisk hentydning til Grosvold.

Forblir trygda

Seltzer mener, med glimt i øyet, at programmet kan sammenlignes med et trygdekontor hvor man kommer med et problem, og drar med mange flere.

– Vi snakker om alvorlig ting på en humoristisk måte, vi jobber jo tross alt i underholdningsavdelingen til NRK, forklarte han.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Thomas Seltzer og Per Fugelli

Thomas Seltzer og Per Fugelli i samtale under fjorårets sending, der Fugelli snakket om sin egen sykdom.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Men programmet har også hatt stor suksess med mer alvorlige temaer som det smått legendariske programmet om 22. juli, samt fjorårets sending med Per Fugellis «siste ord» til det norske folk på Trygdekontoret .

Men selv om programmet har gått mange sesonger, og mannen har rukket å bli 43, en alder der man nå til dags kalles byoriginal ifølge Seltzer selv, beroliget han dagens Dagsnytt 18-lyttere med at han ikke gir seg med det første.

– Jeg er veldig glad i public service-tanken, og er ikke til salgs, med mindre den sjekken er veldig stor, sa Seltzer, trolig igjen med glimt i øyet, før han og Grosvold avslutta med det sedvanlige stay trygda.

By mot land

I kveldens program tar Seltzer opp et velkjent tema for nordmenn. Konflikten mellom by og land er temaet, og urbanist Erling Fossen, journalist og programleder Jon Hustad og VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen er invitert for å diskutere problemet.

Seltzer hadde for litt siden en svært underholdende krangel med Hustad på Facebook, og betegner Fossen som en «nevemagnet». Dermed er det duket for nye dueller når frontene møtes til dyst under Seltzers taktstokk.

De skal vise seg at de tre saksbehandlerne er uenige om mye, men det blir raskt enighet rundt bordet når nordlendingene får passet påskrevet som snyltere og raringer.

I tillegg har Seltzer gjort klart til en helt spesiell parterapitime, der han vil vise hvordan by-mot-land-konflikten kan ødelegge et i utgangspunktet velfungerende forhold.

Kulturstrøm

 • Natalie Portman vil ikke til Israel

  Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen. – De siste tids hendelser i Israel har opprørt henne og hun føler seg ikke komfortabel med å delta i offentlige tilstelninger i Israel, opplyser Genesis Prize Foundation. Prisen er på 1 million dollar og årets pris omtales som en hyllest til «jødiske kvinners bidrag til menneskeheten».

  Natalie Portman i My Blueberry Nights
  Foto: Filmweb
 • Staalesen kan vinne britisk pris

  Ifølge Bok365 kan Gunnar Staalesen vinne eDunnit-prisen, som deles ut til forfatteren av en krimroman som er publisert i Storbritannia i 2017. Han er nominert for «Wolves in the Dark», som utkom her hjemme i 2014 som «Ingen er så trygg i fare» (NTB).

 • Ariana Grande etter terroren

  Ariana Grande vender tilbake med den første nye musikken siden selvmordsbomberen drepte 22 mennesker da hun holdt konsert i Manchester i mai i fjor. Låten « No Tears Left To Cry » har en trist tittel, men beskrives av BBC som «oppløftende» – og man tror den kan bli en sommerlig pophit (NTB).

  Ariana Grande
  Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix