Hopp til innhold

Fugellis «siste ord» til det norske folk på Trygdekontoret

For fire år siden fikk Per Fugelli konstatert kreft i tykktarmen med spredning til lungen. I kveldens episode av Trygdekontoret kommer samfunnsdebattanten med sitt «siste råd til det norske folk».

Ærbødig stemning i Trygdekontorets sesonavslutning der kreftsyke Per Fugelli får siste ord.

SE VIDEO: Ærbødig stemning i studio da Per Fugelli fikk siste ord på Trygdekontoret. Se hele sendinga onsdag kl. 22:00 på NRK3.

Per Fugelli

Per Fugelli forteller på Trygdekontoret at han er i ferd med å tape kampen mot kreften.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

I kveld er det klart for årets siste ordinære episode av «Trygdekontoret».

Der tar blant annet programleder Thomas Seltzer seg tid til en ekstra prat med Per Fugelli, den frittalende samfunnsdebattanten som opp gjennom årene har gjort seg både elsket og hatet med sine sterke meninger.

I tillegg til å være vinner av Trygdekontorets realitysatire Parasite Motel, har han også et mer alvorlig tema på trygdebordet.

For fire år siden fikk Fugelli konstatert kreft i tykktarmen med spredning til lungen. Nå nærmer det seg ifølge han selv slutten.

Thomas Seltzer vil vite hva «en av de smarteste personene han kjenner» har som sitt «siste råd til det norske folk».

– Bry deg om flokken din

Det er tydelig spent stemning blant publikum når Fugelli tar seg til ansiktet og tenker seg om.

– Mennesket er menneskets helsekilde, sier professoren i sosialmedisin og tar en kunstpause.

– Hva er ditt råd til det norske folk?, spør Seltzer.

– Ikke vær et ettall på jorda, bry deg om flokken din, sier Fugelli.

En klar oppfordring fra Fugelli blir fulgt av en klar oppfordring fra publikum. Alle episoder av Trygdekontoret har til nå sluttet med at publikum roper «Stay trygda», men i kveld er oppfordringen en annen.

– Stay alive, Per, roper publikum til en tydelig rørt Fugelli.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Kjenner det norske folk

Thomas Seltzer og Per Fugelli

Thomas Seltzer mener Per Fugelli er en av de smarteste personene han kjenner. I kveldens episode kommer samfunnsdebattanten med sitt «siste råd til det norske folk».

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Programlederen selv mener Fugelli er en av de smarteste personene han kjenner.

– Han kjenner det norske folk jævlig godt. Som sosialmedisiner har han jo stått med stetoskopet over nordmenn i nesten 50 år, sier Seltzer til NRK.no.

– Hva mister vi nordmenn, når vi mister Fugelli?

– Vi mister en av de få i kommentariatet som vet hva han snakker om, mener Seltzer.

«Kampen om framtida Spessial»

Resten av Trygdekontoret er en «Kampen om framtida Spessial», der panelet er delt opp i en politisk høyre- og venstreside.

På høyresiden finner vi historiker Nils Rune Langeland og den polsk-irsk-norske skribenten Nina Witoszek. På programlederens venstre side sitter stand-up komikeren Dag Sørås og styreleder i opplysningsorganisasjonen Manifest, Magnus Marsdal.

Det er som vanlig Trygdebeistet som stiller spørsmålene som panelet må drøfte. I sesongens siste episode møter vi et framtidsrettet beist, som blant annet spør om følgende:

– Hva er et realistisk marerittnorge anno 2040?

Kulturstrøm

 • Roger Waters avlyser konserter i Polen

  Artisten Roger Waters har avlyst to konserter i Polen etter kritikk over hans holdninger til Russlands krig mot Ukraina, meldte polske medier lørdag.

  Waters skulle etter planen ha to konserter ved Tauron Arena i Krakow i april neste når.

  Byrådet i Krakow skulle i kommende uke stemme over om de ønsket Water til byen eller ei.

  Tidligere denne måneden skrev Waters et åpent brev til førstedamen i Ukraina, Olena Zelenska. Der han mener «ekstreme nasjonalister» i Ukraina har ført landet ut i krig. I tillegg har han kritisert vesten for å støtte Ukraina med våpen. Waters har også kritisert Nato som for å ha provosert Russland, skriver nyhetsbyrået AP.

  Roger Waters skal ha to konserter i Norge i april neste år.

  Roger Waters i Chicago 26. juli 2022
  Foto: Rob Grabowski / AP
 • Sir Elton John fikk medalje av president Biden

  Artisten Sir Elton John ble rørt til tårer da president Joe Biden overrasket artisten med en National Humanties medalje fredag.

  – Jeg er aldri overrasket, men jeg er overrasket, sa en synlig rørt John.

  Han fikk prisen etter en opptreden i Rosehagen i Det hvite hus fredag.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen «A Night When Hope and History Rhyme».

  Medaljen ble gitt som et symbol på å hedre arbeidet til Sir Elton John «for å ha beveget sjeler med sin mektige stemme og musikk. Et ikon og talsmann med mot», var noe av det som kom frem i begrunnelsen, skriver CNN.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen "A Night When Hope and History Rhyme", for å "feire musikkens samlende og helbredende kraft, feire livet og arbeidet til Sir Elton John og hedre de daglige historieskaperne. 22 september 2022
  Foto: ALEX WONG / AFP
 • Skuespiller Louise Fletcher er død

  Skuespiller Louise Fletcher døde fredag i sitt hjem i Frankrike. Hun ble 88 år gammel. Fletcher vant Oscar for rollen som sadistisk sykepleier i filmen «Gjøkeredet» i 1976, skriver Variety.