Hopp til innhold

Selger Jacksons siste seng

Michael Jackson ble funnet bevisstløs i sin seng 25 juni 2009. Nå kan du kjøpe sengen hvor poplegenden døde.

ENTERTAINMENT-US-MUSIC-JACKSON-TRIAL -

Dette bildet av Jacksons siste seng ble vist i rettsaken mot Jacksons lege. Nå skal sengen auksjoneres bort.

Foto: AL SEIB / Afp

Den pent utskårne sengen er en av mange gjenstander som skal under hammeren ved Julien's Auctions Gallery.

Det noe uvanlige dødsboet inneholder også blant annet asiatisk keramikk og franske møbler fra 18- og 1900-tallet, ifølge Sky News.

Jackson House Auction Michael Jackson

I tillegg til sengen skal deler av dødsboet etter Jackson auksjoneres bort.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Tre dager etter dom

Sengen legges ut for auksjon bare dager etter at Jacksons lege, Conrad Murray, ble dømt for uaktsomt drap på poplegenden som døde i 2009.

Blodprøver tatt av Jackson viste at han hadde store mengder av det bedøvende stoffet propofol i blodet. Dette var et av aktoratets hovedpoeng for å få legen dømt.

– Det er ingen som sier at Jackson ikke ville ha propofol, men han ville også ha en lege som passet på at han var trygg.

Fikk millioner for jakke

Michael Jacksons sølvhanske

Hansken er dekket av Swarovski-krystaller, og fikk inn over en million kroner.

Foto: Shaan Kokin/Julien’s Auctions

Auksjonshuset Julien's har også tidligere solgt deler av dødsboet etter Jackson. I juni ble rød lærjakke, brukt i videoen «Thriller», solgt for 10 millioner norske kroner.

Den krystallbelagte hansken som ble brukt under Jackson Five-gjenforeningsturneen «Victory tour» i 1984 fikk også en god pris. 1,2 millioner kroner måtte den nye eieren betale for en hanske brukt av tidenes kanskje største poplegende.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.