Hopp til innhold

Jacksons hanske solgt for 1 million

Samlere fra hele verden fløy inn for å sikre seg Jackson-gjenstander. Se bildene!

Michael Jackson, som allerede er kjent som kongen av pop, krones nå posthumt som «kongen av memorabilia».

I helgen ble en av Jacksons berømte, krystallbelagte hansker auksjonert vekk i Las Vegas for svimlende 1 222 350 kroner.

Det melder BBC på sine nettsider.

Tidenes mest etterspurte blant samlere

Hansken var bare én av 240 gjenstander assosiert med Jackson som ble lagt ut for auksjon på søndag.

Michael Jacksons sølvhanske

Michael Jackson-hansken som ble auksjonert vekk i helgen er dekket av Swarovski-krystaller.

Foto: Shaan Kokin/Julien’s Auctions

Bak auksjonen stod firmaet Julien’s Auctions , som har spesialisert seg i gjenstander tilhørende avdøde film- og musikkstjerner.

– Jackson er helt klart tidenes mest etterspurte stjerne blant samlere. Folk fløy inn fra hele verden for å sikre seg gjenstandene, sier auksjonsleder Darren Julien ifølge BBC.

Den hvite hansken var en av fem hansker som ble brukt av den avdøde stjernen under Jackson Five-gjenforeningsturneen «Victory tour» som fant sted i 1984.

Det var Jackson-tilhengeren Wanda Kelley fra Los Angeles som valgte å punge ut det svimlende millionbeløpet for å sikre seg hansken til sitt store idol.

Kelly kjøpte også en rekke av Jacksons gullplater, skriver AFP.

I tillegg til hansken, gikk tre av Jacksons jakker - inkludert den røde jakken han brukte i «Beat It»-videoen - under hammeren for rundt 640 000 kroner.

Til sammen innbrakte Michael Jackson-gjenstandene rundt én million dollar, eller rundt 6, 4 millioner kroner.

Elvis-hårlokk solgt for 129 000 kroner

Michael Jackson-eiendelene inngikk i en større auksjon, hvor interesserte også hadde muligheten til å by på en rekke andre gjenstander som har tilhørt superstjerner.

Marilyn Monroes røntgenbilde

Dette røntgenbildet av Marilyn Monroe innbrakte 289 000 kroner.

Foto: Julien’s Auctions

Et røntgenbilde av Marilyn Monroes brystkasse ble solgt for 289 000 kroner, mens en Elvis-hårlokk gikk for rundt 129 000 kroner. Et håndkrevet notat med teksten til Purple Rain, ført i penn av Prince, gikk for rundt 436 000 kroner.

Nest etter Michael Jacksons hanske, oppnådde auksjonsfirmaet høyest pris for en av Jimi Hendrix' Fendergitarer, som gikk for rundt 1 190 687 kroner.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.