Hopp til innhold

– Var vanskelig å ikke le høyt

Latteren satt løst da Robbie Williams var med på reklameinnspilling for «Skavlan» i London.

Robbie Williams deltar i promoen for Skavlan som skal sendes fra London høsten 2012.

Robbie Williams i Skavlan-promo

Nordens største talkshow «Skavlan» har flyttet hele produksjonen over til London for fire programmer denne høsten. Til å promotere den nye sesongen har de fått den tidligere boybandstjernen (og nybakte pappaen) Robbie Williams med på laget.

Fredrik Skavlan og Robbie Williams

Robbie Williams har besøkt Fredrik Skavlan og talkshowet hans fire ganger.

Foto: Leif-Åge Reme / Monkberry

– Robbie er vel den engelskmannen som har vært med flest ganger i showet og som hver gang har gjort inntrykk, forteller musikkredaktør i «Skavlan», Leif-Åge Reme, som hadde ansvar for innspillingen.

Fire ganger har Williams gjestet talkshowet og hvert besøk har skapt overskrifter i dagspressen. Williams har kryssforhørt sine medgjester, presset frem et frieri på direkten, mottatt en noe pinlig hilsen fra Ari Behn samt blitt trukket inn i usanne historier om sexorgier med norske glamourmodeller, for å nevne noe.

– Robbie er et britisk ikon, mannen de setter til å åpne showet når dronningen fyller 60. Ettersom han har vært min gjest noen ganger, tenkte vi det var morsomt at jeg var hans, sier Fredrik Skavlan.

Se video av Robbie Williams' besøk fra 2005 nederst i artikkelen.

Fikk latterkrampe

Dermed var Williams riktig mann å invitere når den nye høstsesongen nå skal promoteres for tv-seerne. Fire korte videofilmer ble produsert på et fasjonabelt London-hotell tidligere i høst, som viser Fredrik Skavlan og Robbie Williams spise lunsj sammen.

Williams var ikke vanskelig å be, forteller Reme.

– Det er det som er så hyggelig. Vi hadde en idé og sendte en forespørsel til folkene hans, og de gikk nesten umiddelbart med på forslaget. Da vi møttes i London var det åpenbart at de også syntes dette var morsomt. Store deler av teamet slet med å holde seg alvorlig, og han selv var i fyr og flamme.

– Robbie var ekstremt hyggelig, vi rakk til og med å snakke litt fotball, forteller Reme.

To av filmene vil få høy rotasjon på tv i disse dager, mens de to neste kommer på etter hvert. Alle filmene har de et humoristisk tilsnitt. Reme sier det var viktig for redaksjonen å vise frem en uhøytidelig Fredrik Skavlan.

– Da Skavlan skulle lanseres i Sverige, ble det lagd en promo der Fredrik gikk rundt på gata og ropte etter folk med en salgsplakat over brystet der det sto noe sånt som at «jeg er nordmann». Den gang skulle et norsk program til Sverige, og det føltes stort. Nå skal vi til London, som føles enda større. Filmene spiller sånn sett på en følelse som er reell.

Reiser dit gjestene er

Fredrik Skavlan og Robbie Williams

Fire korte videoer ble tatt opp i London. De vil bli sendt på NRK og SVT i månedene som kommer.

Foto: Leif-Åge Reme / Monkberry

Det skal produseres tolv sendinger av «Skavlan» denne høsten, og fire av vil ha opptak i London. Seerne skal ikke kunne merke noen forskjell, det handler først og fremst om tilfanget av gjester, forteller Leif-Åge Reme.

– Hvis gjestene ikke kan komme til oss, må vi komme til dem. Vi har holdt på såpass lenge i Skandinavia at vi har hatt de fleste store skandinaviske gjester både en og to ganger. Skal programmet føles friskt, må gjestelistene være spennende. Å gjøre opptaket i London er et forsøk på å få gjester som normalt sett ikke ville satt seg på et fly til Stockholm, avslutter Reme.

«Skavlan» ser du på NRK1 i kveld klokken 21:25.

Se klipp fra da Robbie Williams gjestet «Først & Sist» i 2005 her:

Video Robbie Williams tar over på Skavlan

Robbie Williams tar over på Skavlan

Kulturstrøm

 • TV 2-leiinga beklagar oppførselen til Fredrik Græsvik

  Privatpersonen Eirik Furuseth fekk meldingar frå TV 2-journalist Fredrik Græsvik etter at Furuseth hadde skrive ein Facebook-melding om TV 2 si handtering av skyteepisoden i Oslo.

  Furuseth opplevde meldingane frå Græsvik som truande. TV 2 beklagar oppførselen frå journalisten.

  – Vi beklagar at førespurnaden blei sendt frå journalisten overhovudet. Det var ikkje dekning for slike påstandar, og det er dermed brot på våre eigne rutinar, skriv utanrikssjef i TV 2, Aslaug Henriksen i ein e-post til Nettavisen, som først skreiv om saka.

 • Oslo Pride ventar med arrangement til etter sommarferien

  I går vart trugselnivået i Noreg sett ned frå høgste nivå, nivå fem, til nest høgste nivå, nivå fire. Politiet i Oslo har sagt at dei vil vurdere kvart enkelt offentleg arrangement no.

  Oslo Pride presiserer likevel at dei ikkje vil arrangere noko i Oslo akkurat no. Dei skal diskutere vegen vidare med det skeive miljøet etter sommarferien.

  Likevel meiner leiar i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, at det er viktig at resten av landet gjennomfører planlagde arrangement.

  – No er det viktigare enn nokosinne å delta på pride i bygda og i byen du bur, seier ho.

  Ho oppmodar alle til å slå ring om sine skeive, og at dei støttar opp om lokale markeringar.