Hopp til innhold

Se første smakebit av «Broen 2»

Hvem er om bord i skipet som styrer rett mot Øresund-broen? Snart er det klart for ny sesong av «Broen», og her får du en smugtitt på hva som venter i sesong nummer to.

Første klipp fra andre sesong av Broen.

Øresundbroen blir nok en gang åsted for en forbrytelse. Også denne gang krever saken innsats fra både dansk og svensk politietterforskning.

I forrige sesong måtte Martin Rohde og Saga Norén, spilt av danske Kim Bodnia og svenske Sofia Helin, finne en drapsmann som tilsynelatende ville sette søkelyset på velstandssamfunnets problemer.

Den første sesongen ble dramatisk avsluttet da Martin Rohde mistet sønnen sin. I den kommende sesongen får seerne vite hvordan det har gått med den danske etterforskeren og hans svenske kollega, Saga Noren.

Nett-TV: Se første sesong av «Broen» om igjen her!

(Hvis du ikke vil vite hva sesong to handler om, bør du slutte å lese her!)

  • Les enda mer om sesong to her!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Broen 2

Broen 2 får sesongpremiere på NRK 23. september.

Foto: NRK

Henter inn Norén igjen

Et lasteskip er på vei gjennom Øresund kommer plutselig ut av kurs, og styrer rett mot Øresund-broen. Kystvakten i Malmö kontakter skipet, og forsøker å få dem til å endre kurs, men uten noe svar fra skipet.

Hvem som eier fartøyet er det ingen som vet, heller ikke hvem som er om bord.
Dette får man også se i teaseren øverst i saken.

Hvis du ikke vil vite mer enn videoen viser, eller hva som skjuler seg i skipet, er det på det tide å lukke saken.

Skipet krasjer inn i Øresundbroen, og da politiet undersøker fartøyet finner de fem svenske og danske ungdommer i lasterommet. Ungdommene er fastbundet og svært medtatt.

Dette er begynnelsen på en dramatisk kriminalsak som tvinger den svenske og danske politiet til å gjenoppta samarbeidet, og Saga Norén får hente inn sin danske kollega Martin Rhode.

Sammen starter de jakten på de ukjente forbryterne som holder på å skape panikk blant befolkningen. Men som sist, jobber Norén og Rhode mot klokken. En ny forbrytelse kan skje når som helst.

Norsk tilskudd

Jakob Oftebro

Jakob Oftebro spiller dansk aktivist i «Broen 2».

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Norske Jakob Oftebro blir en av gjennomgangsfigurene i den nye sesongen. 27-åringen har bodd i Danmark i flere år, snakker flytende dansk og skal spille rollen som en dansk aktivist.

I forrige sesong gikk velferdssamfunnets problemer som en trød tråd gjennom de ti episodene. I år er det et annet samfunnsaktuelt tema som tas opp i «Broen»: Etterforskerne settes på prøve av noen miljøaktivister som går hardt verks for miljøsaken.

  • Les om rollen norske Jakob Oftebro skal spille her!

Følelsesmessig hengemyr

NRK.no møtte serieskaperen Hans Rosenfeldt under innspillingen av «Broen 2» i november i fjor. Da kunne Rosenfeldt fortelle at det også blir forviklinger i privatlivet til de to hovedpersonene i serien.

– Handlingen starter ett år etter avslutningen av den første sesongen. Martin sørger fortsatt over tapet av sønnen og befinner seg i en følelsesmessig hengemyr han ikke kommer opp av. Kona har forlatt ham og han lever alene. Saga har på sin side fått seg kjæreste for første gang, og dette byr naturlig nok på nye utfordringer for henne, sa Rosenfeldt til NRK.no.

NRK sender de ti timelange episodene av sesong to denne høsten. Den første sesongen av den populære serien er nå solgt til 50 land rundt om i verden.

Tidligere i år vant den kritikerroste krimproduksjonen The Crime Thriller Awards, hvor den danket ut både Homeland og Boardwalk Empire.

Camilla Ahlgren og Hans Rosenfeldt

Camilla Ahlgren og Hans Rosenfeldt har skrevet manus til sesong to av Broen.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

To nyinnspillinger på gang

Serien blir også å gjenoppstå i ny drakt flere steder i verden. Både britene og amerikanerne lager sin egen versjon av «serien», såkalte remakes.

Den britiske varianten er et samarbeidsprosjekt mellom britiske Sky og franske CanalPlus. Serien heter «The Tunnel», og utspiller seg i tunnelen under den engelske kanalen mellom England og Frankrike.

Den amerikanske serien produserer av Fox og utspiller seg på grensen mellom USA og Mexico.

Broen 2 har sesongstart på NRK 23. september.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters