Hopp til innhold

Se de første bildene fra NRKs neste store dramasatsing

Første nyttårsdag er det klart for NRKs dramathriller «Valkyrien», hvor handlingen er lagt til en nedlagt T-banestasjon i Oslo.

Se de første scenene fra NRKs dramathriller.

VIDEO: Dommedag versus fremtidshåp står sentralt i NRKs nye storsatsing «Valkyrien».

Med et budsjett på 65 millioner kroner, er «Valkyrien» en stor satsing for NRK i vinter.

I løpet av 8 episoder à 45 minutter blir vi med ned i Oslos underverden i denne dramathrilleren, som har seriestart første nyttårsdag.

Dommedagsentusiast

Kirurgen Ravn, som spilles av Sven Nordin, leter desperat etter en kur til sin døende kone Vilma (Pia Halvorsen). Sykehuset gir henne opp, og Ravn velger å jobbe i skjul i en allianse med Oslos underverden.

Han får hjelp av den korrupte Leif, som jobber i kommunens beredskapsetat. Karakteren – som spilles av Pål Sverre Hagen – er besatt av at dommedag inntreffer snarlig, og forbereder seg på å overleve når samfunnet kollapser. Han har god tilgang på byens underverden, enten det gjelder kriminelle eller T-baneganger.

Sammen skaper de en illegal klinikk i et bomberom ved den nedlagte T-banestasjonen Valkyrie plass i Oslo sentrum. T-banestasjonen var i drift mellom 1927 og 1985, og det er også her at serien er spilt inn.

Potensial for flere sesonger

– Mye av historiens drivkraft ligger i kontrasten mellom fremtidshåpet til legen Ravn, som vil redde sin elskede kone – og Leif, som er vettskremt med tanke på fremtiden. Det blir håp mot kollaps, sier eksekutiv produsent Tone C. Rønning hos NRK, som også lover gode doser svart humor.

Hun sier at serien har fått god mottakelse hos testpublikum, og slår fast at serien har potensial til å lages flere sesonger av.

I andre roller møter vi Ellen Birgitte Winther, Mikkel Bratt Silset, Laila Goody, Joachim Rafaelsen og Ameli Isungset Agbota. Erik Richter Strand, som lagder filmen Sønner, samt tre filmer i Varg Veum-serien, er seriens skaper og regissør. Seriens hovedprodusent er Tordenfilm AS.

Sven Nordin i rollen som kirurgen Ravn i NRK-serien «Valkyrien»

Sven Nordin i rollen som kirurgen Ravn i NRK-serien «Valkyrien».

Foto: ERIK AAVATSMARK/TORDENFILM
Pål Sverre Hagen i NRK-serien «Valkyrien»

Pål Sverre Hagen framstiller en dommedagsentusiast med et rikt nettverk i Oslos underverden.

Foto: ERIK AAVATSMARK/TORDENFILM
Sven Nordin i NRK-serien «Valkyrien»

Slik ser undergrunnsklinikken til Ravn (Sven Nordin) ut.

Foto: ERIK AAVATSMARK/TORDENFILM

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord Key bredde NRK TV

Bli med på Fosse-feiring og snakk med oss!

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.