NRK Meny
Normal

Se de første bildene fra NRKs neste store dramasatsing

Første nyttårsdag er det klart for NRKs dramathriller «Valkyrien», hvor handlingen er lagt til en nedlagt T-banestasjon i Oslo.

Se de første scenene fra NRKs dramathriller.

VIDEO: Dommedag versus fremtidshåp står sentralt i NRKs nye storsatsing «Valkyrien».

Med et budsjett på 65 millioner kroner, er «Valkyrien» en stor satsing for NRK i vinter.

I løpet av 8 episoder à 45 minutter blir vi med ned i Oslos underverden i denne dramathrilleren, som har seriestart første nyttårsdag.

Dommedagsentusiast

Kirurgen Ravn, som spilles av Sven Nordin, leter desperat etter en kur til sin døende kone Vilma (Pia Halvorsen). Sykehuset gir henne opp, og Ravn velger å jobbe i skjul i en allianse med Oslos underverden.

Han får hjelp av den korrupte Leif, som jobber i kommunens beredskapsetat. Karakteren – som spilles av Pål Sverre Hagen – er besatt av at dommedag inntreffer snarlig, og forbereder seg på å overleve når samfunnet kollapser. Han har god tilgang på byens underverden, enten det gjelder kriminelle eller T-baneganger.

Sammen skaper de en illegal klinikk i et bomberom ved den nedlagte T-banestasjonen Valkyrie plass i Oslo sentrum. T-banestasjonen var i drift mellom 1927 og 1985, og det er også her at serien er spilt inn.

Potensial for flere sesonger

– Mye av historiens drivkraft ligger i kontrasten mellom fremtidshåpet til legen Ravn, som vil redde sin elskede kone – og Leif, som er vettskremt med tanke på fremtiden. Det blir håp mot kollaps, sier eksekutiv produsent Tone C. Rønning hos NRK, som også lover gode doser svart humor.

Hun sier at serien har fått god mottakelse hos testpublikum, og slår fast at serien har potensial til å lages flere sesonger av.

I andre roller møter vi Ellen Birgitte Winther, Mikkel Bratt Silset, Laila Goody, Joachim Rafaelsen og Ameli Isungset Agbota. Erik Richter Strand, som lagder filmen Sønner, samt tre filmer i Varg Veum-serien, er seriens skaper og regissør. Seriens hovedprodusent er Tordenfilm AS.

Sven Nordin i rollen som kirurgen Ravn i NRK-serien «Valkyrien»

Sven Nordin i rollen som kirurgen Ravn i NRK-serien «Valkyrien».

Foto: ERIK AAVATSMARK/TORDENFILM
Pål Sverre Hagen i NRK-serien «Valkyrien»

Pål Sverre Hagen framstiller en dommedagsentusiast med et rikt nettverk i Oslos underverden.

Foto: ERIK AAVATSMARK/TORDENFILM
Sven Nordin i NRK-serien «Valkyrien»

Slik ser undergrunnsklinikken til Ravn (Sven Nordin) ut.

Foto: ERIK AAVATSMARK/TORDENFILM

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP