Hopp til innhold

Se de første bildene av Roald Dahls kjempe

Den første traileren til Steven Spielbergs filmatisering av Roald Dahls «Store Vennlige Kjempe» har kommet og viser til en mørk og dyster stemning.

I fjor ble det klart at selveste Steven Spielberg skulle regissere filmatiseringen av norskbritiske Roald Dahls barnebok om den store vennlige kjempen.

Steven Spielberg

REGISSØR: Steven Spielberg har vunnet tre Oscarpriser for sine filmer. Nå jobber han med å filmatisere Roald Dahls «SVK».

Foto: HECTOR MATA / AFP

Boka, som heter «SVK» på norsk, står for «Store Vennlige Kjempe» og handler om den foreldreløse jenta Sophie som blir venn med verdens snilleste kjempe, og deretter finner ut at de andre kjempene som finnes ikke er like snille.

Nå har den første traileren kommet og viser et glimt av det store vesenet, som blir spilt av Mark Rylance.

Traileren er kort og viser ikke frem så altfor mye, men viser til en mørk og dyster stemning.

Filmen har ikke fått en premieredato i Norge, men 1. juli er den offisielle datoen for premieren i USA.

Mark Rylance, som spiller kjempen, spiller for øvrig i Steven Spielbergs «Bridge of Spies», som går på norske kinoer i disse dager.

Disney

I tillegg til å være Spielbergs første Disney-film vil «SVK» også bli den første 3D-filmen som den Oscarvinnende regissøren lager.

Manuset er skrevet av Melissa Mathison som også skrev manuset til «E.T.», som Spielberg regisserte i 1982.

Dette er ikke den første boka til Roald Dahl som blir filmatisert. «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Mathilda» er blant bøkene som har blitt vist på det store lerretet.

Favorittbok

Forfatter Roald Dahl

KJÆR: Roald Dahl er kjent for sine barnebøker. Nå skal «SVK» bli filmatisert.

Foto: Scanpix / Scanpix

Bokens heltinne er oppkalt etter Dahls barnebarn Sophie og han skal ved flere anledninger sagt at boken er hans personlige favoritt.

Selv om Roald Dahl var født i England, hadde han norske foreldre og han tilbrakte mange somre på Tjøme.

Han begynte å skrive i 1942, så boken som nå filmatiseres kom sent i forfatterskapet hans, i 1982. Boka om kjempen er en av i alt 17 barnebøker som Dahl skrev i tillegg til tre poesibøker

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters