NRK Meny
Normal

Se & Hør-bråk kan bli film

Et filmteam har fulgt hakk i hæl på Håvard Melnæs under lanseringen av hans bok om Se & Hørs indre liv. Nå har NRK kjøpt rettighetene.

Håvard Melnæs
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Den tidligere filmjournalisten Per Meland tenkte seg at Se & Hør-boka "En helt vanlig dag på jobben" ville skape oppstyr.

Fotfulgt av kameraer

Derfor kontaktet han Håvard Melnæs med spørsmål om å få følge lanseringen av boka om Se & Hørs arbeidsmetoder.

Bok om Se og Hør
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det fikk han lov til, og da det stormet som verst rundt utgivelsen av Melnæs' bok hadde forfatteren et tv-team i hælene 24 timer i døgnet.

Kanskje på NRK

Programsjef i NRKs Faktaavdeling, Lars Kristiansen, bekrefter i dag at de har kjøpt rettighetene til opptakene, men han kan ennå ikke si om det noen gang vil bli lagd og sendt et program.

- Vi kjøpte rettighetene fordi vi hadde lyst til å se om det ligger en god historie der, men det vet vi ikke ennå.

Faktaavdelingen vil nå gå mer detaljert gjennom opptakene, for å se om det er et materiale de vil jobbe videre med.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK