Dette trenger du
4 schnitzeler à 180 - 200 g, svin, kalv eller kalkun
4 tykke skiver blåmugost etter ønske
1 stort egg, sammenvispet
3 ss hvetemel
4 skiver loff
2 pærer
200 g fersk spinat, vasket og renset
1 fedd hvitløk
2 ss ristede pinjekjerner, kan sløyfes
salt og pepper
smør og olje til steking
Slik gjør du
Bank schnitzelene tynne mellom to lag plastfilm. Legg en skive ost på hver snitsel, brett, og klem skjøten godt sammen.
Kjør loffen til fine smuler i en hurtigmikser.
Bland melet med 1 ts pepper og 2 ts salt.
Vend snitselene først i mel, så i egg og brød.
Stek dem gylne i en blanding av smør og olje, ca 4-6 minutter avhengig av tykkelsen.
Skrell pærene og del dem i båter.
Fjern kjernehuset med en liten kniv og stek pærebåtene myke i litt smør. Bland inn pinjekjerner.
Stikk et hvitløkfedd på en gaffel.
Fres spinaten raskt i en varm kasserolle med litt olivenolje mens du rører med hvitløkgaffelen.
Smak til med salt og pepper.
Anrett på tallerkener og server råstekte poteter ved siden av.