NRK Meny
Normal

Samler på ekskjærester

Benicio del Toro har mange forhold bak seg, og ryktene sier at han hadde et raskt et i en heis...

Benicio Del Toro og Marcia Gay Harden
Foto: LEE CELANO / EPA

I dag er det kinopremiere på ”Things We Lost in the Fire” med Benicio Del Toro i hovedrollen. Filmen er også Hollywood debuten til den danske regissøren Susanne Bier.

Benicio Del Toro er opprinnelig fra Puerto Rico. Han har vunnet Oscar for ”Traffic” og er særlig kjent fra filmer som ”21 gram”, ”Snatch” og ”Fear and Loathing in Las Vegas”.

Benicio del Toro
Foto: Andres Leighton / AP

HØR: Helen de Bellis om Benicio Del Toro

En herjet, men sexy mann

Han kalles latinosvaret på Brad Pitt og han kalles Bennie bråkmakeren.

Han har søvnige, sexy øyne, et herjet, gjenomlevet ansikt og er nærmest født med mørke ringer under øynene. Hans varemerke er en lav mumlende stemme, pussige gester og merkelige gange.

Benicio Monserrate Rafael Del Toro Sanchez er den yngste personen som har spilt skurk i en James Bond film, og det var i filmen ”License to Kill”.

Jublende filmkritikere og kvinner

Dessuten er han en mann som boltret seg i vakre kvinner og jublende filmkritikere. Mannen ruver på lerretet fysisk og metafysisk.

Han er en ”method actor ”som mestrer kompliserte karakterer og gjør det meste for å overbevise i rollen. I ”Fear and Loathing i Las Vegas” brant han seg med sigaretter i heisen fordi rollefiguren gjorde det.

En fattig advokatsønn

Benicio del Toro er født I Puerto Rico for 41 år siden. Begge foreldrene var jurister. Pappa var kjent som ”Don Gustavo – de fattiges advokat”.

Da moren døde av hepatitt dro familien av gårde til et nytt liv i USA.

Benicio Del Toro og Jennifer Connelly
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Føler seg splittet

Det å være fremmed i et land og tilhøre en minoritet betyr å være splittet på midten.

- Du tilhører verken det gamle eller det nye landet. Det kan bli ensomt. Samtidig er det en glimrende sjanse til å oppfinne seg på nytt, sier del Toro.

Skuespiller og idrettsutøver

Han påstår at han ser på skuespilleryrket som en sport.

- Du har sommerfugler i magen og opptrer foran et publikum.

Han opptrådte første gang på lerretet som Duke, gutten med bikkje ansiktet i 1988. Deretter spilte han en rekke roller gjenom 90-tallet.

Det store gjenombruddet og oscarprisen kom i 2000 med ”Traffic”.

Samler på kunst og damer

Angelina Jolie og Benicio Del Toro
Foto: RICHARD DREW / AP

Sånn ellers i livet er Benicio del Toro lidenskapelig samler av oljemalerier og bøker. Han har også en betydelig samling ekskjærester fra Valeria Golino og Alicia Silverstone til Claire Forlani og Chiara Mastroianni.

Og det er kanskje en dame til som har vært i livet hans. En episoden med Scarlett Johansson i heisen på et kjendishotell har det vært mye snakk om.

Vil være trofast

Benicio påstår at han håper på et familieliv en gang i fremtiden og har store ambisjoner om å være trofast i ekteskapet.

- Det er pussig, da jeg kom til Hollywood var jeg mer interesset i et surferliv på stranden enn karriere. Nå som jeg har lykkes i en karriere føles det fortsatt som surfing, men på et annet nivå. Jeg føler meg meget fri og DET er alt jeg krever her i livet, sier Benicio.