Sagens julesang på iTunes-toppen

Radioresepsjonens tullejulesang «God Jul» klatret seg til topplassering på iTunes' topp 10-liste med kun 620 nedlastinger på én uke.

Video Jul med Radioresepsjonen

VIDEO: Se innspillingen av «God Jul» med Radioresepsjonen.

Radioresepsjonen på iTunes-toppen

Radioresepsjonen på iTunes-toppen.

Foto: Skjermdump fra iTunes

– Det er kjempemorsomt at vi ligger på topp. Særlig fordi sangen allerede ligger ute gratis på hjemmesida vår, sier Tore Sagen, mannen bak låten.

Sagen forteller NRK.no at han hadde vært inne på iTunes og trykket på oppdateringsknappen hvert femte minutt, helt siden han oppdaget at sangen var inne på Topp 10-lista.

– Jeg er veldig overrasket at vi havnet på første plass, men samtidig klarer jeg ikke å unngå å tenke at dette kanskje var litt for lett, sier Sagen.

«Kun» 620 nedlastinger

Sangen «God Jul» ble lagt ut på «iTunes Store» den 7. desember. En uke senere var låten på nummer 1 på Topp 10-lista, som oppdateres kontinuerlig.

– Hvor mange ganger har sangen blitt lastet ned fra iTunes?

– Ifølge tallene vi har fått, har det vært 620 nedlastinger totalt så langt, siler Sophia Fergus, produktsjef for musikk og lydbøker i NRK Aktivum, til NRK.no torsdag formiddag.

– Jeg trodde faktisk ikke at sangen ville klatre høyt på lista. Det har vært mye streaming på nett, og sangen ligger jo gratis ute på Radioresepsjonens hjemmeside, sier Fergus til NRK.no.

Selskapet Apple har ikke svart på noen av NRKs henvendelser om rangeringen av sangene eller hvordan en sang med 620 nedlastinger totalt på én uke, kvalifiserer til første plass på iTunes Chart.

Tullesang på topp

«God Jul»-sangen ble laget som en spøk fra Radioresepsjonens side og tilsynelatende truffet en nerve hos det juleglade publikum.

Ifølge Tore Sagen, var hensikten med sangen å vise verden at hvem som helst kan lage musikk, bare man gidder.

«Da det nærmet seg jul fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på julemusikksjangeren. Jeg skrev ned alle ordene jeg assosierte med jula, satte dem i rekkefølge og fikk det til å rime tålelig bra. Deretter satte jeg en naivistisk og lettspilt melodi til, og vips, så hadde jeg laget en julelåt», skriver Sagen på sin hjemmeside.

– Dette beviser jo det vi alltid har sagt. Det er lettere å lage hitlåter enn det man tror, sier Sagen til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Tore Sagen

Tore Sagen er mannen bak julesangen.

Foto: NRK

Musikkvideo med fansen

Radioresepsjonen er godt i gang med å lage en musikkvideo til låten.

– Vi har fått fansen til å sende inn videoer av seg selv mens de synger sangen.

– Nå holder vi på med å klippe sammen bidragene til en musikkvideo, som har premiere på mandag, forteller Sagen til NRK.no.

Sangen blir også lagt ut på streamingstjenestene Wimp og Spotify i løpet av uken.

Sangteksten til «God Jul»

God Jul
God Jul
God Jul

En favn med ved – En favn med ved
En mann med skjegg – En mann med skjegg
Ribbekjøtt, pinnekjøtt, torsk og rypestegg

Lufta full av snø – Lufta full av snø
En liten Jesus her – En liten Jesus her
Julegran, marsipan, presanger og røde klær

Refreng.

En kjeft med gløgg – En kjeft med gløgg
Et fuglenek – Et fuglenek
Julesalg, juletalg, frost og utelek

Drikke akevitt – Drikke akevitt
Gå rundt et tre – Gå rundt et tre
Rosenkål, nøtteskål, ro og julefred

God Jul
God Jul
God Jul X 2

(Tekst: Den Nye Elvis / Melodi: 110) / Tore Sagen/Radioresepsjonen

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.