NRK Meny
Normal

Borat blir Saddam

Sacha Baron Cohen – kanskje bedre kjent som Borat – skal spille Saddam Hussein i en ny komedie basert på en bok om den tidligere irakiske presidenten.

Borat

Sacha Baron Cohen, her som den dyptpløyende kazakhstanske journalistfiguren Borat Sagdiye, blir Saddam Hussein i ny film.

Foto: Peter Kramer / AFP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Sacha Baron Cohen er Brüno.

Denne mannen som Saddam? Sacha Baron Cohen er nærmest ugjenkjennelig som den blonde og hårløse østerrikske motereporteren Bruno...

Foto: Photo Credit: Frank Ockenfels
Saddam Hussein i april 1999.

Saddam Hussein, avbildet under feiringen av hans 62-årsdag i april, 1999.

Foto: - / AFP

«Diktatoren» er en fri tolkning av romanen «Zabibah and the King», som var en bestselger i Irak i 2000 og som man antar er skrevet av Saddam Hussein selv.

- Dette er historien om en diktator som risikerte livet for å sikre at demokrati ikke kom til landet han undertrykte med kjærlighet, heter det fra Paramount Pictures.

Les også: Svartelister Borat

Les også: Borat slipper unna

Suksess-lag

Sacha Baron Cohen er både manusforfatter og produsent for filmen under sitt selskap Four By Two Films, samtidig som han altså har hovedrollen.

Også Alec Berg, Jeff Schaffer og David Mandel, som var manusforfattere for «Seinfeld» og «Curb Your Enthusiasm», er hanket inn som skribenter.

Regissør er Larry Charles, som jobbet med Baron Cohen under innspillingene av begge hans tidligere komediesuksesser, «Borat» og «Brüno».

Les filmanmeldelse av «Borat» her.

Les filmanmeldelse av «Brüno» her.

«Forfatteren»

«Zabibah and the King» er skrevet under pseudonymet «Forfatteren», men det antas at Saddam Hussein om ikke førte ordene i pennen selv, så i hvert fall fulgte med på hvert ord som ble skrevet.

Baroh Cohen-tolkningen av boken slippes 11. mai 2012.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters