Rybak vil ha deg i ny musikkvideo

Det mangler ikke på respons når Alexander Rybak på Facebook ber fansen om å sende bilder av seg selv som han kan bruke i sin nye musikkvideo.

ALEXANDER RYBAK
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Onsdag ettermiddag overrasket han fansen ved å legge ut en etterlysning på sin offisielle facebookside.

«Til min neste musikkvideo trenger jeg mange smil. Helt seriøst. Kan dere være så snille å sende meg smilende portretter av dere selv?», skriver Rybak på engelsk i innlegget på Facebook.

Med nesten 116 000 tilhengere har artisten mange potensielle smil å velge mellom.

Les også: Rybak går på loffen igjen

Klippes inn i video

Ifølge Rybaks pressekontakt Kjell Arild Tiltnes, skal noen av smilebildene brukes i musikkvideoen til den kommende singelen «Europe Skies» fra albumet «No Boundaries», som kom ut tidligere i sommer.

– Alexander drar til Ukraina på mandag for å filme musikkvideoen oppe i fjellene. Han står selv for det kunstneriske innholdet, og har bestemt at bilder av smilende fans skal klippes inn i videoen, forteller Tilnes til NRK.no.

Les også: Rybak fikk prestisjetung pris

Les også: Ingen har fler nominasjoner

Han forteller at det er Rybak selv som har tatt saken i egne hender og lagt ut en etterlysning på Facebook, og at de som er interesserte i å være med må sende inn bilder før helgen.

Tilnes vet ikke hvor mange bilder som har kommet inn foreløpig, men allerede i løpet av de første to timene kom det inn over hundre kommentarer og 300 «liker» på statusoppdateringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ALEXANDER RYBAK

Svenske jenter er bare noen av de som er glade i sjarmøren Rybak. Nå får alle hans «venner» mulighet til å være med i musikkvideoen til «Europe Skies».

Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Gir tilbake til fansen

– Alexander har alltid vært veldig opptatt av «vennene» sine, som han kaller fansen. Han har en utrolig lojal fangruppe, og ønsker på denne måten å gi noe tilbake til dem, forklarer Tiltnes.

Les også: Alexander skadet av tysk fan

Artisten har fått veldig mange trofaste fans i utlandet etter Eurovison Song Contest-seieren i 2009, og da Rybak og Elisabeth «Bettan» Andreassen holdt en norsk visekonsert i Tønsberg i sommer, troppet det også opp hundre «venner» fra 30 ulike land for å oppleve sitt store idol.

Ettersom en stor del av Rybaks fanskare er russisktalende, vil musikkvideoen til «Europe Skies» bli spilt inn i både en russisk og en engelsk versjon.

Les også: Alexander Rybak stjal showet

Kulturstrøm

 • Nationaltheatret skal pusses opp

  Statsbygg søker nå etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen av Nationaltheatret, sier de i en pressemelding. Fasader, tak, og resten av bygningen skal rehabiliteres. Det er planlagt at det skal bygges 2500 m² under bakken ved teatrets hovedinngang som blant annet skal romme produksjonstekniske funksjoner.

  Nationaltheatret
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Lagerfeld blir kremert uten seremoni

  Den franske moteskaperen Karl Lagerfeld, som døde tirsdag, vil bli kremert uten seremoni. Lagerfeld, som ble 85 år gammel, tok vare på halvparten av asken etter sin avdøde elsker, for at deres aske skulle spres sammen. (NTB)

  France Obit Lagerfeld
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Filmkunst av høy klasse

  Lidenskap, begjær og sjalusi vaker under en mistenkelig stille overflate i den sørkoreanske filmen «Burning», regissert av Lee-chang Dong, mener Filmpolitiets anmelder Birger Vestmo, og gir Terningkast 5. Historien er løst basert på Haruki Murakamis novelle» Brenne låver». Anmeldelsen av «Burning».

  Burning
  Foto: Arthaus