NRK Meny
Normal

Rybak vil ha deg i ny musikkvideo

Det mangler ikke på respons når Alexander Rybak på Facebook ber fansen om å sende bilder av seg selv som han kan bruke i sin nye musikkvideo.

ALEXANDER RYBAK
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Onsdag ettermiddag overrasket han fansen ved å legge ut en etterlysning på sin offisielle facebookside.

«Til min neste musikkvideo trenger jeg mange smil. Helt seriøst. Kan dere være så snille å sende meg smilende portretter av dere selv?», skriver Rybak på engelsk i innlegget på Facebook.

Med nesten 116 000 tilhengere har artisten mange potensielle smil å velge mellom.

Les også: Rybak går på loffen igjen

Klippes inn i video

Ifølge Rybaks pressekontakt Kjell Arild Tiltnes, skal noen av smilebildene brukes i musikkvideoen til den kommende singelen «Europe Skies» fra albumet «No Boundaries», som kom ut tidligere i sommer.

– Alexander drar til Ukraina på mandag for å filme musikkvideoen oppe i fjellene. Han står selv for det kunstneriske innholdet, og har bestemt at bilder av smilende fans skal klippes inn i videoen, forteller Tilnes til NRK.no.

Les også: Rybak fikk prestisjetung pris

Les også: Ingen har fler nominasjoner

Han forteller at det er Rybak selv som har tatt saken i egne hender og lagt ut en etterlysning på Facebook, og at de som er interesserte i å være med må sende inn bilder før helgen.

Tilnes vet ikke hvor mange bilder som har kommet inn foreløpig, men allerede i løpet av de første to timene kom det inn over hundre kommentarer og 300 «liker» på statusoppdateringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ALEXANDER RYBAK

Svenske jenter er bare noen av de som er glade i sjarmøren Rybak. Nå får alle hans «venner» mulighet til å være med i musikkvideoen til «Europe Skies».

Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Gir tilbake til fansen

– Alexander har alltid vært veldig opptatt av «vennene» sine, som han kaller fansen. Han har en utrolig lojal fangruppe, og ønsker på denne måten å gi noe tilbake til dem, forklarer Tiltnes.

Les også: Alexander skadet av tysk fan

Artisten har fått veldig mange trofaste fans i utlandet etter Eurovison Song Contest-seieren i 2009, og da Rybak og Elisabeth «Bettan» Andreassen holdt en norsk visekonsert i Tønsberg i sommer, troppet det også opp hundre «venner» fra 30 ulike land for å oppleve sitt store idol.

Ettersom en stor del av Rybaks fanskare er russisktalende, vil musikkvideoen til «Europe Skies» bli spilt inn i både en russisk og en engelsk versjon.

Les også: Alexander Rybak stjal showet

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix