Rybak fikk prestisjetung pris

Alexander Rybak fikk prisen for årets nykommer under utdelingen av de prestisjetunge russiske musikkprisene i Moskva i kveld.

Alexander Rybak

Alexander Rybak er nominert til tre priser i Moskva i kveld.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Han fikk prisen for fjorårets European Song Contest-vinner «Fairytale».

Flest nominasjoner

Kveldens musikkprisutdeling på russiske MUZ-TV er den mest prestisjetunge i russisk musikkindustri, og der var Rybak nominert i tre kategorier .

Rybak var selv tilstede og var veldig overrasket over prisen.

– Dette hadde jeg ikke ventet, og er utrolig glad. Nå håper jeg at jeg har etablert meg på det russiske markedet, sier Rybak til NRK.

Alexander Rybak har blitt stor i Russland etter ESC-seieren i nettopp Moskva i mai i fjor.

– Ingen andre artister er nominert i så mange klasser, sier platedirektør Dimitrij Konov i Universal Music Russia som også er Rybaks platedirektør i Russland og de tidligere sovjetrepublikkene.

Tapte for «venner»

Han var nominert i klassene for årets nykommer, årets melodi og årets artist.

Men måtte gi tapt for Philip Kirkorov i kategorien årets melodi, som de fleste i Norge nok kjenner etter at Rybak spiste middag hjemme hos ham i forkant av ESC-finalen i Moskva i fjor.

En annen Grand Pix-kjenning ble årets artist. Dima Bilan som vant Russlands første ESC-seier, vant den høythengende prisen.

Årets plagiat

I forrige uke fikk han den tvilsomme æren av å bli tildelt prisen for årets plagiat i Russland med denne sangen. Det gjør ingenting, for dette regnes ikke som et nederlag. Det er snarere en bekreftelse på Aleksander Rybaks popularitet.

– Aleksander Rybak er nå i elitedivisjonen blant russiske artister. Han har fått fire platinaplater for salget av CDen ”Fairytail”. Flere enn 600.000 har kjøpt melodien som ringetone på mobilen. Han er en artist som har mer enn bare en hitmelodi. Han har et program og et show, sier Konov.

SISTE NYTT

Siste nytt