NRK Meny
Normal

Rubenmann hacket!

Sent onsdag kveld tok uvedkommende seg inn på Rubenmanns Facebook-konto og slettet alle vennene hans. Nå er det krig!

Rubenmann
Foto: NRK

- Æ e veldig, veldig forbanna nå! Over å ha blitt hacka altså. At det ikkje skal gå an å få ha alle cybervennan sine i fred, sier en gråtkvalt Rubenmann, alias Hans Ruben Velsand.

Over 5.000 venner

Den nå kjente videobloggeren har de siste dagene knyttet til seg venner i rekordfart på nettstedet Facebook, og onsdag passerte han 5.000 venner på sin side . Akkurat dette mener han selv kan ha vært en utløsende faktor for det som har skjedd.

- Folk blir misunnelige vet du. Æ trur det var verdensrekord med så mange venna. Men likevel, ingen kan hindre meg i å invitere 5.000 venner hjem til meg på fest, så korfør skal dem hindre mæ på cyberspace?

Og Rubenmann har nå begynt jobben med å finne synderen.

Rubenmann
Foto: NRK

- Æ har forhørt mæ rundt i cyberspace ja. En annen blogger, æ vet ikke om æ vil si navnet hans… ok da - " Bodøgutt ", har vært veldig kritisk til mæ i det siste, så kanskje han kan ha gjort det. Eller kanskje Bodø kommune har skjønt at hvis æ blir for populær så må de gi meg pengestøtte likevel – så derfor har dem fått noen i IT-avdelinga til å hacke mæ. Eller kanskje er det noen i Fauske kommune. De HATER jo oss bodøværinga. Æ vet ikke, men æ ska finne det ut! Om det så e det siste æ gjør...

Folket støtter Rubenmann

Men selv om hacket av bloggen er et skudd for baugen for Hans Ruben Velsand støtter nettfolket bloggeren fra Bodø. Det er blant annet opprettet flere støttegrupper. ”Rubenmann trenger flere venner enn 5.000” og ”Rubenmanns venner (Gir sæ ikkje)” er noen av disse.

Og Rubenmann takker for støtten.

- Æ oppfordra alle til å knuse hackeran og all annen motstand ved at dåkker blir venna med mæ igjen.

Les: Rubenmanns blogg

Les også: Harald Eia i Norges første mobil-TV-serie

Les også: Rubenmann – en populær nerd

Kulturstrøm

 • Personleg musikkvideo frå Aguilera

  Christina Aguilera slapp musikkvideoen til låta «Fall in love» saman med Demi Lovato i går. Videoen viser Aguilera og Lovato som små barn før dei blir tatt til fange av maskerte menn. I førre veke publiserte Christina denne tweeten som viser bilde av artistane som barnestjerner for Disney.

 • Da Bokprogrammet møtte Philip Roth

  Nylig avdøde Philip Roths historiske roman «Konspirasjonen mot Amerika» baserer seg på et falskt premiss. I boken byttes nemlig den amerikanske presidenten i 1940 ut med en nazisympatisør. Hva gjorde at forfatteren ville omskrive amerikansk historie? Dette svarer han på i intervjuet Hans Olav Brenner fikk med den mediesky nobelpriskandidaten i 2007.

 • Heder til norsk komponist

  «The International Rostrum of Composers» er forumet der radiostasjoner over hele verden samles for å kåre den beste nykomponerte musikken. Et samtidsmusikkens Eurovision Song Contest. Juryen mente at Sigurd Fischer Olsens verk «Sserenade» var godt nok til en annenplass i årets konkurranse.

  Sigurd Fischer Olsen
  Foto: Kristoffer Øen