Rubenmann hacket!

Sent onsdag kveld tok uvedkommende seg inn på Rubenmanns Facebook-konto og slettet alle vennene hans. Nå er det krig!

Rubenmann
Foto: NRK

- Æ e veldig, veldig forbanna nå! Over å ha blitt hacka altså. At det ikkje skal gå an å få ha alle cybervennan sine i fred, sier en gråtkvalt Rubenmann, alias Hans Ruben Velsand.

Over 5.000 venner

Den nå kjente videobloggeren har de siste dagene knyttet til seg venner i rekordfart på nettstedet Facebook, og onsdag passerte han 5.000 venner på sin side . Akkurat dette mener han selv kan ha vært en utløsende faktor for det som har skjedd.

- Folk blir misunnelige vet du. Æ trur det var verdensrekord med så mange venna. Men likevel, ingen kan hindre meg i å invitere 5.000 venner hjem til meg på fest, så korfør skal dem hindre mæ på cyberspace?

Og Rubenmann har nå begynt jobben med å finne synderen.

Rubenmann
Foto: NRK

- Æ har forhørt mæ rundt i cyberspace ja. En annen blogger, æ vet ikke om æ vil si navnet hans… ok da - " Bodøgutt ", har vært veldig kritisk til mæ i det siste, så kanskje han kan ha gjort det. Eller kanskje Bodø kommune har skjønt at hvis æ blir for populær så må de gi meg pengestøtte likevel – så derfor har dem fått noen i IT-avdelinga til å hacke mæ. Eller kanskje er det noen i Fauske kommune. De HATER jo oss bodøværinga. Æ vet ikke, men æ ska finne det ut! Om det så e det siste æ gjør...

Folket støtter Rubenmann

Men selv om hacket av bloggen er et skudd for baugen for Hans Ruben Velsand støtter nettfolket bloggeren fra Bodø. Det er blant annet opprettet flere støttegrupper. ”Rubenmann trenger flere venner enn 5.000” og ”Rubenmanns venner (Gir sæ ikkje)” er noen av disse.

Og Rubenmann takker for støtten.

- Æ oppfordra alle til å knuse hackeran og all annen motstand ved at dåkker blir venna med mæ igjen.

Les: Rubenmanns blogg

Les også: Harald Eia i Norges første mobil-TV-serie

Les også: Rubenmann – en populær nerd

Kulturstrøm

 • Idol-vinner kritiserer kontraktene

  Ingvar Olsen, som vant Idol i 2004, sier til Dagbladet at han er kritisk til årets kontrakter for deltakerne. Avisen skrev tirsdag at deltakerne må skrive under en opsjonskontrakt, som Musikernes Fellesorganisasjon mener er urimelig. I fjor løste Sony Music Olsen fra platekontrakten, til tross for at de hadde rett til å holde på ham i to år til. TV2 og produksjonsselskapet Fremantle sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere Olsens uttalelser. – Jeg tenker uansett at det er en big deal hvis Universal Music vil ha meg. Uansett hvilken avtale det er så er det bedre enn ingenting, sier Zino Mohammad som er blant årets Idol-deltakere.

  Idol Finale Program 2
  Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 / TV 2
 • Marius Neset og KORK

  Marius Neset kom feiende inn på jazzscenen allerede som tenåring, og siden har han vært en av våre mest ettertraktede og omtalte jazzmusikere. Denne uken har han inntatt NRK Store studio for konsert og plateinnspilling med egne låter i heftige arrangement. Følg strømmen direkte kl. 19.

  Jazzkometen Marius Neset med band og fullt orkester direkte fra Store studio. Egne låter i hardtslående orkesterarrangement.
Marius Neset, saksofon - Petter Eldh, bass - Anton Eger, trommer - Ivo Neame, piano - Geoffrey Paterson, dirigent