Hopp til innhold

Rubenmann – en populær nerd

Annethvert minutt får Rubenmann en ny venn på nettstedet Facebook.

Rubenmann
Foto: NRK

Les: Rubenmanns blogg

NRKs mobilstunt Rubenmann har blitt mer populær enn mange turde å håpe på. Den smånerdete mobilbloggeren spilt av Harald Eia har tydeligvis truffet sin målgruppe.

- Ja, og dette er vi veldig fornøyd med. For det er unge mennesker vi treffer her og de har vi NRK tradisjonelt hatt problemer med å nå, sier utviklingssjef i NRK Gunnar Garfors.

Norges mest sette

Rubenmannprosjektet er Norges første TV-serie laget eksklusivt for mobil og har siden det ble lansert fredag ettermiddag ført til pen økning i antall brukere av NRKs mobil-tilbud.

 

Rubenmann på mobil
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

- Jeg tror dette er Norges mest sette ”on demand”-klipp. Det eneste vi har hatt som har vært større var OL i fjor, men dette gikk direkte.

Garfors regner med at hver enkel mobilblogg etter hvert vil kunne komme opp i 5.000 visninger hver, noe som er veldig gode tall for mobil-TV.

Alle vil være venn

Men det er ikke bare selve mobilinnholdet som fenger. På nettstedet Facebook, hvor Rubenmann selvfølgelig har en egen side, strømmer det på med venner. Over 2.000 mennesker har foreløpig knyttet seg til Eias figur som venn, og folk sender inn bilder av seg selv mens de drikker av noe grønt – tydelig innspirert av to bilder der Rubenmann poserer med et grønt plastglass.

Nå håper NRK at Rubenmann-suksessen kan være med på å gjøre flere brukere oppmerksomme på NRKs mobil-TV-tilbud.

Slik går du fram

For å se Rubenmanns blogg på mobil gjør du følgende: Send en SMS med kodeord Rubenmann til 1987 . Du får da riktig lenke tilbake. Dette koster deg en krone.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.