NRK Meny
Normal

Risikerer Doors-bot

Ray Manzarek og Robby Krieger må kanskje betale 5 millioner dollar for urettmessig bruk av bandnavnet.

Ray Manzarek (t.v.) og Robby Krieger fra The Doors

Ray Manzarek (t.v.) og Robby Krieger fra The Doors er blitt saksøkt for bruken av bandnavnet.

Foto: Eduardo Verdugo / AP

John Densmore, tidligere trommis i The Doors

John Densmore, tidligere trommis i The Doors vil ikke at hans gamle bandkompiser skal misbruke Jim Morrisons navn.

Foto: CHRIS CARLSON / AP

Les også: 40 år med The Doors

Det nærmer seg slutten for en langvarig rettssak mellom de tre gjenlevende medlemmene av The Doors. Grunnen er at den høyeste domstolen i California har avvist å ta opp saken deres, melder nyhetsbyrået AP .

Avslo anke

Keyboardspilleren Ray Manzarek og gitaristen Robby Krieger risikerer dermed å måtte betale 5 millioner dollar, rundt 25 millioner kroner, i erstatning etter at de to i lavere rettsinstanser ble funnet skyldig i å ha brukt navnet til og bilder av The Doors under en turne i 2003.

Etter at domstolen avslo en anke 13. august, må de nå betale erstatning til trommeslageren John Densmore, foreldrene til gruppas avdøde sanger Jim Morrison og foreldrene til hans avdøde kone Pamela Courson.

Måtte ikke bruke Morrison

Rettssaken startet i 2002, da Densmore avslo et tilbud fra de to om å turnere som The Doors. Densmore sa at han ikke hadde noe imot at Manzarek og Krieger turnerte og sang Doors-sanger, så lenge de ikke kalte seg for The Doors, brukte gruppas logo eller andre effekter og bilder som kunne knyttes opp mot Jim Morrison.

– Du kan ikke kalle deg for The Doors fordi du ikke kan ha The Doors uten Jim Morrison, sa Densmores advokat S. Jerome Mandel.

Densmore og foreldrene saksøkte Manzarek og Krieger i 2003 etter at de to begynte å turnere i USA med den tidligere The Cult-vokalisten Ian Astbury under navnet The Doors of the 21st Century.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.