Hopp til innhold

Rekordmange ville se på Sigrid

Onsdagens premiere på «Sigrid søker kjæreste» trakk 150 000 seere, tre ganger så mange som vanligvis ser på NRK3 på kveldstid.

Video Sigrid søker kjæreste

Sigrid Bonde Tusvik er på kjærestejakt, og forteller her hva hun savner alle mest ved å ha en mann ved siden av seg i sofaen.

Sigrid Bonde Tusvik

Sigrid Bonde Tusvik prøver forskjellige datingmuligheter i håp om å finne seg en kjæreste.

Foto: Hanne Pernille Andersen/Famefotografene

Sigrid Bonde Tusviks nye program på NRK3 hadde 149 000 seere – og er dermed det nest mest sette på kanalen så langt i september.

Det eneste som har slått Sigrids kjærestejakt var en annen jakt – nemlig ubåtjakt i spillefilmen U571. Den hadde 156 000 seere.

Les også: – Gjør alle single en tjeneste

Nett-TV: Se første episode av «Sigrid søker kjæreste»

Dobbelt så bra

– Jeg er kjempefornøyd, sier en strålende glad Bonde Tusvik til NRK.no.

30-åringen som ikke kan kommentere sin sivilstatus før siste program er sendt senere i vinter, må innrømme at 150 000 seere er flere enn hun i det hele tatt trodde hadde tilgang til NRK3.

– Og jeg må få si at program nummer to er dobbelt så bra, så da håper jeg at dobbelt så mange ser på!

En suksess

Snittet for NRK3 ligger på cirka 50 000 seere. Dermed tok Sigrid en tre-gang over hva kanalen vanligvis trekker av seere.

– Sånn sett kan vi konstatere at dette er en suksess for NRK3, sier Kristian Tolonen i NRK Analyse til NRK.no.

Han synes det er moro å se at en norsk produksjon drar opp kanalens seersnitt, som i år har økt – spesielt blant de unge.

Snart kommer Radioresepsjonen

I gruppen 20-29 år har kanalen økt sin markedsandel fra 3 til 5 prosent hvis man sammenligner med samme tid i fjor. Og han håper snittet vil fortsette å øke når andre egenproduksjoner som Radioresepsjonen på TV starter på kanalen.

Les også: Lover lettbeint TV-underholdning med hjemmesydde klær

– Seertallene for «Sigrid søker kjæreste» er høyere enn det man kunne sett for seg. Hvis vi sammenligner med andre egenproduksjoner på NRK3, ligger programmet også over gjennomsnittet i antall seere, forteller Tolonen.

Konkurransen fra andre kanaler var også høy. Samtidig gikk det blant annet Dagsrevyen og «House» på NRK1, og 2. omgang av cup-semifinalen på NRK2. «CSI» gikk på TV Norge, «The Mentalist» på TV3, og «Brothers & Sisters» gikk på TV2.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.