Hopp til innhold

Regjeringen irritert på Giske

Finansminister Kristin Halvorsen ble ikke informert om lisenskuppet. Ei heller statsminister Jens Stoltenberg.

Trond Giske og Kristin Halvorsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Dermed har kulturminister Trond Giske ikke bare ertet på seg lisensbetalerne, men også regjeringen. I følge Dagens Næringsliv er holdningen i regjeringsapparatet nå at kulturministeren og NRKs styreleder Halvard Bakke har ført både finansminister Kristin Halvorsen og hele Finansdepartementet bak lyset.

Rutinene ikke fulgt

Alle endringer av avgifter og avgiftsperioder skal være avklart med finansdepartementet før de vedtas i Stortinget, noe som går tydelig frem av regjeringens interne saksbehandlingsrutiner. Bakgrunnen er at man skal kunne holde kontroll med statens finanser og innkrevning av avgifter.

Til Dagens Næringsliv sier Trond Giske at han ikke ser problemet med at han ikke har informert Kristin Halvorsen om den planlagte lisensendringen. Men mye tyder nå på at han må informere om og avklare saken overfor Regjeringen.


NRK anbefaler

Kulturstrøm

 • Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight får Kim Frieles minnepris

  Regjeringa kunngjorde opprettinga av Kim Frieles minnepris under Oslo pride i fjor, og no er dei første prisvinnarane klare.

  Støttegruppa 25. juni får prisen fordi dei har vore ei viktig støtte og tydeleg stemme for dei som vart ramma av terroren i Rosenkrantz’ gate i Oslo 25. juni 2022. Insight får prisen for si sentrale rolle i å fremme rettane til skeive i Ukraina.

  – Trass i alle framsteg vi har gjort, står det framleis jobb igjen å gjere. Kim Frieles minnepris er viktig for å synleggjere at kampen for rettane til skeive må halde fram, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Prisen blei delt ut under Oslo Prides femtiårsmarkering i Operaen onsdag.

  Kim Frieles minnepris deles ut av kronprins Haakon
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kalde kvinnestudiar

  Lena Andersson har ein særs karakteristisk forteljar­stemme. Ho dyrkar ein allvitande forteljar med fullt innblikk i tankar og kjensler, som analyserer desse med kald autoritet. Det har også sine fordeler og ulemper. Av og til er resultatet nydeleg, skriv litteraturkritikar Gerd Elin Sandve om boka «Studie i menneskelig atferd».

  bildecollage med forfatter Lena Anderson og omslaget for hennes bok "Studie i menneskelig atferd".
  Terningkast 4 Bok

  «Ei skarp observasjons­evne, og ein endå skarpare penn»

  ANMELDELSE: «Studie i menneskelig atferd» av Lena Andersson

 • For de godt forberedte

  – FromSoftware er mestere i å bygge ufattelig stilige omgivelser, fylle disse omgivelsene med ekstremt kule bosser og fiender, og så levere ut en jevn strøm av tilfredsstillende belønninger til spillerne. Dette er mestringsfølelse på boks, skriver spillkritiker Rune Fjeld Olsen om «Elden Ring: Shadow of the Erdtree».

  Bilde fra spillet "Elden Ring: Shadow of the Erdtree" (2024)
  Terningkast 6 Spill

  «Ingen over, ingen ved siden»

  ANMELDELSE: «Elden Ring: Shadow of the Erdtree»