Rally Norway nest best

Rally Norway fikk nest beste karakter av FIA og det ligger derfor godt an for en VM-runde i Norge neste år.

Henning Solberg i Rally Norway 2006
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har gikk de norske arrangørene av årets Rally Norway karakteren B, der A er best og F dårlig.

Rally Norway arrangerte i vinter sitt kandidatløp i Hedmark og Oppland med Vikingskipet i Hamar som hovedbase.

Positiv rapport

Rapporten er spesielt positivt til politisk støtte, sikkerhet, samarbeid med Sverige og stor interesse fra media og publikum. På forbedringslista har FIA satt opp organiseringen av målområdet på Torget i Hamar. At FIA selv bekrefter vår VM-standard, er det klareste positive signalet Rally Norway kan få på dette tidspunktet i søkeprosessen.

Optimister

-Nå er vi enda større optimister, selv om det alltid er så mye politikk i VM-avgjørelsene at du aldri kan få garantier på forhånd, kommenterer Jim Carlsen, leder for kommunikasjon og salg i Rally Norway.

Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK