Hopp til innhold

Rally Norway nest best

Rally Norway fikk nest beste karakter av FIA og det ligger derfor godt an for en VM-runde i Norge neste år.

Henning Solberg i Rally Norway 2006
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har gikk de norske arrangørene av årets Rally Norway karakteren B, der A er best og F dårlig.

Rally Norway arrangerte i vinter sitt kandidatløp i Hedmark og Oppland med Vikingskipet i Hamar som hovedbase.

Positiv rapport

Rapporten er spesielt positivt til politisk støtte, sikkerhet, samarbeid med Sverige og stor interesse fra media og publikum. På forbedringslista har FIA satt opp organiseringen av målområdet på Torget i Hamar. At FIA selv bekrefter vår VM-standard, er det klareste positive signalet Rally Norway kan få på dette tidspunktet i søkeprosessen.

Optimister

-Nå er vi enda større optimister, selv om det alltid er så mye politikk i VM-avgjørelsene at du aldri kan få garantier på forhånd, kommenterer Jim Carlsen, leder for kommunikasjon og salg i Rally Norway.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters