Rally Norway nest best

Rally Norway fikk nest beste karakter av FIA og det ligger derfor godt an for en VM-runde i Norge neste år.

Henning Solberg i Rally Norway 2006
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har gikk de norske arrangørene av årets Rally Norway karakteren B, der A er best og F dårlig.

Rally Norway arrangerte i vinter sitt kandidatløp i Hedmark og Oppland med Vikingskipet i Hamar som hovedbase.

Positiv rapport

Rapporten er spesielt positivt til politisk støtte, sikkerhet, samarbeid med Sverige og stor interesse fra media og publikum. På forbedringslista har FIA satt opp organiseringen av målområdet på Torget i Hamar. At FIA selv bekrefter vår VM-standard, er det klareste positive signalet Rally Norway kan få på dette tidspunktet i søkeprosessen.

Optimister

-Nå er vi enda større optimister, selv om det alltid er så mye politikk i VM-avgjørelsene at du aldri kan få garantier på forhånd, kommenterer Jim Carlsen, leder for kommunikasjon og salg i Rally Norway.

Kulturstrøm

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.