NRK Meny
Normal

Rally Norway nest best

Rally Norway fikk nest beste karakter av FIA og det ligger derfor godt an for en VM-runde i Norge neste år.

Henning Solberg i Rally Norway 2006
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har gikk de norske arrangørene av årets Rally Norway karakteren B, der A er best og F dårlig.

Rally Norway arrangerte i vinter sitt kandidatløp i Hedmark og Oppland med Vikingskipet i Hamar som hovedbase.

Positiv rapport

Rapporten er spesielt positivt til politisk støtte, sikkerhet, samarbeid med Sverige og stor interesse fra media og publikum. På forbedringslista har FIA satt opp organiseringen av målområdet på Torget i Hamar. At FIA selv bekrefter vår VM-standard, er det klareste positive signalet Rally Norway kan få på dette tidspunktet i søkeprosessen.

Optimister

-Nå er vi enda større optimister, selv om det alltid er så mye politikk i VM-avgjørelsene at du aldri kan få garantier på forhånd, kommenterer Jim Carlsen, leder for kommunikasjon og salg i Rally Norway.

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller