Loeb knuste Solberg

Regjerende verdensmester Sebastien Loeb fra Frankrike vant Rally Katalonia. Petter Solberg ble bare nummer sju i Spania.

Sebastian Loeb
Foto: CESAR RANGEL / Scanpix/AFP

Hjemmehåpet Dani Sordo (Citron) ble nummer to, 48,2 sekunder bak. Finske Marcus Gronholm (Ford) kjørte inn til 3. plass, 1.45,8 bak Loeb.

Petter Solberg på 7. plass endte hele 3.48,2 minutter bak Loeb. Subaru-føreren slet med dekkene.

- Spania har vært et veldig tøft rally for oss. Vi hadde håpet å ta flere poeng, men i stedet måtte vi kjempe hardt for de vi fikk, sa Solberg.

Litt fremgang

- Vi har hatt litt fremgang, spesielt i dag, og har et nytt dekk som virker lovende. Vi har brukt konkurransen til å lære fram mot Rally Korsika, sa Spydeberg-mannen.

Loeb leder VM sammenlagt, ni poeng foran Gronholm. Solberg er på 5. plass med sine 10 poeng, 26 bak Loeb. Loeb vant også Rally Katalonia i fjor. Franskmannen, som vant i Mexico tidligere i måneden, beholdt ledelsen han hadde skaffet seg på fredagens femte fartsprøve.

Søndag kunne han enkelt trygge inn seieren i asfaltløpet i Tarragona-regionen i det østlige Spania.

(©NTB)

Kulturstrøm

 • – Utrolig glad for jobben min

  Men når man jobber i et kreativt yrke og hele tiden skal være impulsiv og skape noe, er det noen ganger vanskelig å forholde seg til folk rundt, forteller Gabrielle til Kulturstripa. I høst kom hennes andre album, «Snart, Gabby», og hun debuterer som skuespiller i Netflix-filmen «Hjem til jul».

  Gabrielle
 • Vil ikke være duo

  – De store konsertene gir meg frysninger og jeg blacker ut, forteller artisten Dutty Dior til NRK P3. Sammen med rapperen Isah er« Isah & Dutty Dior» blant de nominerte til årets låt for «HALLO» til prisutdelingen P3 Gull.

  Isah & Dutty Dior
  Foto: Kim Erlandsen / NRK