Loeb knuste Solberg

Regjerende verdensmester Sebastien Loeb fra Frankrike vant Rally Katalonia. Petter Solberg ble bare nummer sju i Spania.

Sebastian Loeb
Foto: CESAR RANGEL / Scanpix/AFP

Hjemmehåpet Dani Sordo (Citron) ble nummer to, 48,2 sekunder bak. Finske Marcus Gronholm (Ford) kjørte inn til 3. plass, 1.45,8 bak Loeb.

Petter Solberg på 7. plass endte hele 3.48,2 minutter bak Loeb. Subaru-føreren slet med dekkene.

- Spania har vært et veldig tøft rally for oss. Vi hadde håpet å ta flere poeng, men i stedet måtte vi kjempe hardt for de vi fikk, sa Solberg.

Litt fremgang

- Vi har hatt litt fremgang, spesielt i dag, og har et nytt dekk som virker lovende. Vi har brukt konkurransen til å lære fram mot Rally Korsika, sa Spydeberg-mannen.

Loeb leder VM sammenlagt, ni poeng foran Gronholm. Solberg er på 5. plass med sine 10 poeng, 26 bak Loeb. Loeb vant også Rally Katalonia i fjor. Franskmannen, som vant i Mexico tidligere i måneden, beholdt ledelsen han hadde skaffet seg på fredagens femte fartsprøve.

Søndag kunne han enkelt trygge inn seieren i asfaltløpet i Tarragona-regionen i det østlige Spania.

(©NTB)

Kulturstrøm

  • Spotify stenger i Norge

    Verdens største musikkstrømmetjeneste, Spotify, skal legge ned i Norge. Dette rammer i første omgang de ansatte i Oslo, melder næringslivsnettstedet Børsen. De får ikke opplyst om nedleggingen har noen praktisk betydning for strømmegigantens norske kunder. I 2018 hadde selskapet sju ansatte i Norge, men i dag er det oppført to (NTB).

  • Leder Kulturrådet

    Komponist Lars Petter Hagen er i statsråd oppnevnt til ny rådsleder i Kulturrådet. I tillegg er det oppnevnt to nye medlemmer og et nytt varamedlem. Hagen har lang erfaring i norsk kulturliv som tidligere leder av Ny Musikk, Ultimafestivalen og nå som prosjektleder for Oslo-Filharmonien (NTB).