NRK Meny
Normal

- Helt etter planen

Tommy Rustad tok bronse i årets EM i Rallycross. – Målsetningen var å kjempe om medalje, og det gikk jo greit, sier Autofils bilekspert.

Tommy Rustad
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Årets elleve EM-runder er unnagjort og med det Tommy Rustads første Rallycross-sesong på 12 år.

- Dette har vært veldig moro. Jeg har hatt litt tekniske problemer i løpet av sesongen, men kjøringa har vært jevn. Så spenningen har hele tiden vært der.

Imponerte kollegaer

Og det går ikke upåaktet hen i Autofilredaksjonen at deres mann har kjørt seg inn til tredjeplass i EM. Både Jan Erik og resten av redaksjonen har for lengst kommet med sine gratulasjoner.

- Vi er superimponert. Det er jo helt rått å ta tredjeplass i EM i sin første hele sesong i Rallycross, sier Autofilproducer Alexander Berg-Hansen.

 

Tommy Rustad og Jan Erik Larssen
Foto: NRK

 

Spenning helt til slutt

Det var nerver helt til siste slutt. For under siste EM-runde på Estering-banen i Tyskland konkurrerte svenskene Lars Larsson og Kenneth Hansen om gullmedaljen, mens tre nordmenn kjempet om bronsen sammenlagt.

- Det var veldig spennende. Det stod mellom meg, Sverre Isachsen og Morten Bermingrud.

Mye gikk galt og dramatikken var stor. Bermingrud kjørte inn til bestetid i den innledende runden, men dommerne mente han hadde vært utenfor banen. Tommy sleit med regnet og måtte kjøre B-finale, der dynamoen fusket. Likevel greide han å komme seg først til mål slik at A-finaleplass var sikret.

 

Tommy Rustad i årets første runde av rallycross EM i Portugal
Foto: Jan Kåre Rafoss / Scanpix

 

I finalerunden kom Bermingrud inn til en femteplass, Rustad endte på tredje, mens teamkompis Isachsen vant. Sammenlagt endte dermed Tommy ett poeng foran Isachsen. Bronsen var sikra.

- Det har jo vært en intern fight mellom oss hele sesongen slik det skal være, så dette var moro.

Hva skjer fremover?

Men hva så med tida fremover og neste sesong? Tommy forteller at første ting på programmet er Autofilmessa som arrangeres 19-22 oktober på Hellerudsletta. Etter det blir det planlegging av neste sesong.

- Jeg vet ennå ikke om jeg kommer til å kjøre med den samme bilen neste år, men den er absolutt god nok, men vi må bedre driftsikkerheten en del.

- Jeg skal også forsøke å trene mer på startene. Disse var en større utfordring enn hva jeg hadde trodd på forhånd. Nå har jeg kjørt ett år og er kjent med banene og startblokkene, så blir jeg bedre på startstreken så kan nok resultatene bli enda bedre.

- Så målet du satt før sesongen om å bli Europamester innen tre år står fortsatt ved lag?

- Jada, dette er fortsatt et reelt mål.

Kulturstrøm

 • Obama til Netflix

  Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

  Michelle og Barack Obama
 • Selger historiske kjærlighetsbrev

  I 1896 skrev Marcel Proust kjærlighetsbrev til den kjente komponisten Reynaldo Hahn. De var to av datidens store kulturstjerner, og kjærligheten mellom dem var holdt hemmelig. denne uken selger en slektning av den verdenskjente forfatteren flere enn 70 av Prousts private dokumenter. De består blant annet av utkast til romaner, bøker og kjærlighetsbrev som kan kaste nytt lys over Proust og historien, skriver The Guardian. Lære mer om mannen bak verdens lengste roman her: Ni ting du ikke visste om Proust

  Marcel Proust, et bilde tatt ca 1896
  Foto: - / Afp/Scanpix