Hopp til innhold

Raimi lager Warcraft-film

Blizzard tar verdens mest populære onlinespill til filmen, og får med seg Spiderman-regissør Sam Raimi.

Sam Raimi - Cannes 2009

Regissør Sam Raimi under årets Cannes-festival, der han viste frem filmen Drag Me To Hell.

Foto: Francois Mori / Scanpix/AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ryktene om en film basert på det enormt populære spillet World of Warcraft har sirkulert lenge. I går slapp utvikleren Blizzard en pressemelding der de kunne bekrefte at filmen var på vei, og at den verdenskjente action-regissøren Sam Raimi skal stå bak kamera.

- Raimi har i løpet av sin karriere vist at han er et geni når det gjelder å utvikle og tilpasse fantasiverdener til et bredt publikum, samtidig som han er lojal mot originalen, skriver Blizzard i pressemeldingen.

LES: Pressemeldingen fra Blizzard

- Warcraft er i bunn og grunn en actionfylt historie. Jeg er begeistret over å jobbe sammen med alle folkene for å få dette på kinolerretet, sier Raimi i pressemeldingen.

Batman-produsent

Produsenten bak Batman-filmen The Dark Knight, Charles Roven er også med på laget. Han og hans partner Alex Gartner er også kjent for å stå bak science fiction-filmen 12 Monkeys.

- Allerede under vår første samtale med Sam, følte vi at han var det perfekte valget for denne filmen, avslutter daglig leder hos Blizzards underholdningsavdeling, Paul Sams.

Blizzard vil ikke si noe om hvem som skal spille i filmen, eller når filmen kommer på kino.

(saken oppdateres)

Kulturstrøm

 • Israel viser fram nytt Eurovision-bidrag søndag

  Den israelske kringkasteren vil vise fram sitt nye Eurovision-bidrag i en TV-sending søndag kveld, dagen før Den europeiske kringkastingsunion sin frist.

  Det er fortsatt artisten Eden Golan som skal fremføre det nye bidraget, etter at EBU forkastet to tidligere låtforslag fra Israel.

  Tittelen er ifølge Jerusalem Post «Hurricane», og er baser på samme melodi som det forkastede forslaget «October Rain». Den israelske kringkasteren KAN sier den forteller «historien om en ung kvinne som overlever en personlig krise».

  (NTB)

 • Lofoting blir redaktør i Norges største lokalavis

  Mads Yngve Storvik fra Gravdal i Lofoten er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Romerikes Blad. Det opplyser aviskonsernet Amedia i en pressemelding, ifølge NTB.

  – Jeg har bodd over 20 år på Skedsmokorset, og for meg er det en drømmejobb å bidra til at Romerikes Blad er den viktigste avisa for en befolkning i kraftig vekst, sier Storvik i pressemeldingen.

  Han har tidligere vært redaktør i NTB, sjefredaktør i Nationen og informasjonsdirektør i Posten Norge.

  Romerikes Blad regnes som landets største lokalavis med rundt 31.000 abonnenter, ifølge bransjenettstedet Medier24.

  Storvik tar over som leder i avisa etter Rune Bernhus som har vært konstituert i stillingen det siste året. Han begynner i jobben 1. mai.

  Mads Yngve Storvik, ny redaktør i Romerikes Blad.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Tidligere toppsjefer i Twitter saksøker Elon Musk

  Fire tidligere toppsjefer i Twitter har saksøkt Elon Musk for over 128 millioner dollar. De fire mener blant annet at Musk ikke har betalt dem sluttvederlag, melder Reuters.