Hopp til innhold

Raimi lager Warcraft-film

Blizzard tar verdens mest populære onlinespill til filmen, og får med seg Spiderman-regissør Sam Raimi.

Sam Raimi - Cannes 2009

Regissør Sam Raimi under årets Cannes-festival, der han viste frem filmen Drag Me To Hell.

Foto: Francois Mori / Scanpix/AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ryktene om en film basert på det enormt populære spillet World of Warcraft har sirkulert lenge. I går slapp utvikleren Blizzard en pressemelding der de kunne bekrefte at filmen var på vei, og at den verdenskjente action-regissøren Sam Raimi skal stå bak kamera.

- Raimi har i løpet av sin karriere vist at han er et geni når det gjelder å utvikle og tilpasse fantasiverdener til et bredt publikum, samtidig som han er lojal mot originalen, skriver Blizzard i pressemeldingen.

LES: Pressemeldingen fra Blizzard

- Warcraft er i bunn og grunn en actionfylt historie. Jeg er begeistret over å jobbe sammen med alle folkene for å få dette på kinolerretet, sier Raimi i pressemeldingen.

Batman-produsent

Produsenten bak Batman-filmen The Dark Knight, Charles Roven er også med på laget. Han og hans partner Alex Gartner er også kjent for å stå bak science fiction-filmen 12 Monkeys.

- Allerede under vår første samtale med Sam, følte vi at han var det perfekte valget for denne filmen, avslutter daglig leder hos Blizzards underholdningsavdeling, Paul Sams.

Blizzard vil ikke si noe om hvem som skal spille i filmen, eller når filmen kommer på kino.

(saken oppdateres)

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.