Hopp til innhold

R. Kelly tiltalt for overgrep mot 17 år gammel jente

Tiltalen mot R & B-stjernen R. Kelly er utvidet til flere seksuelle overgrep. Han er nå tiltalt for å ha betalt en 17 år gammel jente i Minnesota 200 dollar for seksuell kontakt.

R. Kelly

R. Kelly ankommer retten i Chicago 26. juni i år.

Foto: Amr Alfiky / AP

De nye overgrepene skal ha funnet sted i 2001, da R. Kelly skal ha betalt for at en jente, som da var 17 år, skulle danse for ham og ha seksuell kontakt.

Ifølge den nye tiltalen skal han to ganger ha tatt del i prostitusjon av en person under 18 år i delstaten Minnesota, skriver CNN.

De nye anklagene kommer bare dager etter at superstjernen erklærte seg ikke skyldig i overgrep mot kvinner og jenter foran en føderal domstol i New York fredag.

Påtalemyndigheten der mener at sangeren har forgrepet seg på fans, mens Kellys forsvarere hevder at ofrene lider av «groupie-anger».

R. Kelly sitter for øyeblikket i varetekt i New York, mistenkt for blant annet kidnapping og seksuell utnytting, i tillegg til at han er tiltalt i Illinois for ti tilfeller av overgrep, menneskehandel og produksjon av overgrepsbilder av barn.

Joycelyn Savage og Azriel Clary

Joycelyn Savage og Azriel Clary skal begge være kjærester med R. Kelly og bo sammen med ham. Her for å støtte ham i retten 16. juli.

Foto: Nuccio Dinuzzo / AFP

Skal ha vært fan

Foranledningen til overgrepene han er anklaget for i Minnesota, skal være at jenta i juli 2001 spurte artisten om å få autografen på et promoarrangement.

Kelly skal da ha gitt jenta, som på tidspunktet var 17, autografen og telefonnummeret sitt. Jenta ble så ringt opp og skal ha dratt til hotellet hans.

Ifølge anklagene skal jenta og Kelly ha snakket litt sammen før han ga henne 200 dollar for å danse for ham. Hun skal ha sagt seg villig til å gjøre det. Kelly skal så ha tatt av henne klærne og tatt på henne seksuelt mens hun danset.

Det var fylkesadvokat Mike Freeman i Hennepin County i Minnesota som la frem tiltalen mot Kelly.

I en uttalelse sier Freeman at det er foraktelig at Kelly har brukt berømmelsen sin for å utnytte mindreårige jenter.

På grunn av tiltalene mot Kelly andre steder i USA, er det uklart når han stilles for retten i Minnesota.

– Samtidig som det er flere anklager i Illinois og føderale saker, ønsker vi å sikre at offeret vårt her også får en form for rettferdighet, sier Freeman.

Mike Freeman

Fylkesadvokat i Hennepin County, Mike Freeman. Her fra en annen sak.

Foto: Mark Vancleave / AP

Kellys advokater reagerer

En av advokatene til Kelly, Doug Anton, sår tvil om anklagene fra jenta og sier at han ikke vet om Kelly noen gang møtte henne.

– Det eneste vi vet er at nok en person har stått frem, enten av eget ønske eller blitt påvirket til det av påtalemyndigheter som ønsker å skape et navn for seg selv, sier Anton.

En annen av Kellys advokater, Steve Greenberg, ytret seg oppgitt på Twitter om de siste anklagene i Minnesota.

– Kom igjen, det her er mer enn absurd, skriver han.

Laster Twitter-innhold

R. Kelly ble i 2008 tiltalt for brudd på loven om barnepornografi, men ble senere frifunnet. I dokumentaren «Vi overlevde R. Kelly» sto flere kvinner fram og fortalte at de hadde hatt forhold til R Kelly mens de fremdeles var mindreårige, og at han hadde holdt flere kvinner fanget i et sektlignende miljø.

Kulturstrøm

 • Skuespiller Joe Turkel er død

  Han ble 94 år gammel og døde på sykehus i Santa Monica, California, mandag, skriver The Hollywood Reporter.

  Turkel er kjent fra blant annet Ondskapens hotell, Blade Runner, og King Rat.

 • Oslo Pride takker for støtten

  Oslo Pride har mottatt støtteerklæringer fra inn- og utland i løpet av den siste uken etter masseskytingen natt til lørdag.

  – I løpet av de siste dagene har vi fått mye støtte. Det setter vi enormt pris på. Jeg er sikker på at støtten også vil være der når det er trygt å samle skeive i Oslos gater til et stort arrangement igjen, sier leder av Oslo pride, Inger Kristin Haugsevje.

  Oslo pride opplyser dette i ei pressemelding og skrive at de ikke vil arrangere noe i juli måned.

  Statsråder og det skeive miljøet i dialogmøte
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Enormt stor pengebruk på festivaler i sommer

  Forbruket på mat og drikke og annet tilbehør på festivaler i sommer har økt med over 60 prosent sammenlignet med normalsommeren 2019, ifølge Bankaxept.

  – At festivaler og konserter går så bra, tyder på at mange har fått litt brakkesyke etter to år med oppussing og sofatilværelse med familien, sier leder Kjetil Bøe for Bankaxept i en pressemelding.

  I juni omsatte festivalene for 140 millioner kroner. Det er 85 millioner kroner mer enn i juni i normalåret 2019.