NRK Meny
Normal

Puls-Yngvar forvirrer Linn Skåber

Det var ikke bare-bare for sogningen Yngvar Andersen å få østkantjenta Linn Skåber til å forstå dialekten hans i ukens «Nytt på nytt»-sending.

Video Linn forstår ikke hva Yngvar sier i Nytt på nytt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Linn Skåber ble sittende som et stort spørsmålstegn da gjesten hennes denne uken, Puls-trener Yngvar Andersen, stilte henne et spørsmål på sognedialekten som han flere ganger har blitt belønnet med målpriser for.

Heller ikke da han gjentok ordene både en andre og tredje gang fikk han noe mer enn et forvirret ansiktsuttrykk tilbake, og Andersen må ty til både engelsk og tysk for å få respons fra den Oppsal-fødte humoristen.

Les også: Se Elses frekke limerick om Northug

Klippet vekk

Forviklingene skjedde midt i en diskusjon rundt politiets arrestasjon av den papirløse asylsøkeren Maria Amelie, som skjedde onsdag denne uken.

Den komiske situasjonen ble klippet vekk i redigeringen av fredagens «Nytt på nytt», men er selvfølgelig tilgjengelig her på NRK.no. Se klippet i toppen av artikkelen!

Les også: Sesongrekord med ukjente gjester

Som gjest på Knut Nærums lag denne uken, finner vi skuespiller Ulrikke Døvigen.

Hver eneste uke blir bortklipte scener fra «Nytt på nytt» lagt ut på NRK.no, her er noen av de tidligere klippene:

Jon Almaas får mesterkokk Eyvind Hellstrøm til å rynke på nesen:

Video Nytt på Nytt om den store avokado-massakren som herjer landet.

Almaas leser vits på svensk:

Video Jon Almaas leser vits på svensk

«Bare Egil» og Knut Nærum diskuterer hva som er best som skismøring:

«Bare» Egil Hegerberg og Knut Nærum i Nytt på Nytt

Jon Almaas leser feil:

Video Jon Almaas leser feil i Nytt på Nytt

Flere videoer finner du i artikkel-listen på høyre side.

Kulturstrøm

 • Heder til norsk komponist

  «The International Rostrum of Composers» er forumet der radiostasjoner over hele verden samles for å kåre den beste nykomponerte musikken. Et samtidsmusikkens Eurovision Song Contest. Juryen mente at Sigurd Fischer Olsens verk «Sserenade» var godt nok til en annenplass i årets konkurranse.

 • Ny plate med Esbjörn Svensson Trio

  Ti år etter at den svenske jazzpianisten Esbjörn Svensson omkom og hans internasjonalt anerkjente trio «EST» ble historie, kommer det ut et livealbum med opptak fra en konsert i Barbican Centre i London i 2005. Trioen turnerte på denne tida over hele verden og har fortsatt en helt spesiell posisjon blant jazzelskere. Mer på All About Jazz

  EST
 • Toppnavn til ny jazzfestival

  Floraen av norske jazzfestivaler får et nytt tilskudd. Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg står på programmet til den aller første Nesodden Jazzfestival, skriver Jazzinorge

  Ellen Andrea Wang
  Foto: Fred Olav Vatne / NRK