Program 4

Love boat begynner å ta form og Jan Erik tar seg en seiltur. I tillegg har vi testet drømme-Golfen R32 i Mo i Rana.

Love Boat
Foto: Tor Bergebakken

Se hele programmet i Nett-TV.

Eileen II

Eileen II
Foto: Tor Bergebakken / NRK

I Autofil går det for det meste i motor, men noen ganger må man gjøre et unntak. Og med Eileen II har man en perfekt anledning, det trenger jo ikke å gå sakte med seil.

Med Erling Storm bak roret og frisk bris kommer den ærverdige skuta opp i hele 11,3 knop. Ikke dårlig for en båt fra 1934.

Båten er så original som overhodet mulig, med kun noen få oppgraderinger. Det er ganske unikt for en så strøken gammel båt.

Se innslaget i Nett-TV.

VW Golf R32

VW Golf R32
Foto: Volkswagen

Golf har en helt egen status blant bilkjøpere. På toppen av pyramiden finner du R32 med en 3,2-liters V6-motor på 250 hester under panseret.

Det kunne blitt mye for en forhjulstrekker, og derfor har Volkswagen påspandert den firehjulstrekk. Kombinert med DSG-kassa gir det en akselerasjon fra 0-100 km/t på 6,2 sekunder.

Til nå i år har ikke værgudene helt vært med oss i Mo i Rana, så derfor blir ikke rundetiden så imponerende. Men, så er da først og fremst en gateracer.

Se innslaget i Nett-TV.

Autofil Edition - Love Boat

Love Boat
Foto: Tor Bergebakken

Trimaranen er på plass, så Kjell Rasmussen og Odd Bjørn Jørgensen på Eikeli båtbyggeri går igang med å tilpasse båten til en perfekt camping-hybrid.

Det blir beslutta å lakkere skroget før bygginga går noe videre, og for jobben velges Custom Cars i Lillesand. Et verksted som deres må du over dammen for å finne makan til.

Custom Cars begynte med en Austin A40-hotrod som Terje Glamsland, Svein Ingvar Furholt og Johnny Govertsen bygget sammen.

Resultatet ble så bra at de bestemte seg for å gjøre bilbyggingen til en heltidsjobb, og den mest premierte bilen er en utrolig gjennomført BMW X5

Den ble blant annet kåret til bilen med best finish og lakkering på Nordic Tuning Awards, og i deres hender går båtlakkeringen som en lek.

Se innslaget i Nett-TV.

Musikk brukt i programmet

Begin The Beguine - Glenn Miller & his Orchestra - p 1989 Deja Vu Reference Edition

Zion - Fluke - p 2003 Warner Bros

On The Tarmac - Tuna Laguna - p 2007 Tuba Records

Beyond The Beyond - Rjd2 - p 2007 XL Recordings

Soap Theme - Tipton - p 1986 Dick James Music Ltd

Di-Gue-Ding-Dong - Micel Legrand - p 1964 Mercury S.A.

Kulturstrøm

  • Halle Berry trakk seg fra rolle

    Fredag delte Halle Berry sin entusiasme for en kommende filmrolle som transmann i et Instagram Live-intervju. Mandag bad hun om unnskyldning – og trakk fra seg rollen. Hun fikk hard medfart av kritikere, blant annet for konsekvent å ha feilkjønnet sin potensielle rollekarakter når hun omtalte vedkommende, melder Variety. Mandag unnskyldte Berry seg på Twitter.

    Laster Twitter-innhold
  • Svenske tivolier krever erstatning

    Svenske fornøyelsesparker som Liseberg, Grøna Lund og Skara Sommarland krever 1,5 milliarder kroner i erstatning fordi de pålagt å holde stengt på grunn av koronapandemien. Det skriver SVT. Liseberg sier at de taper over 800 millioner kroner.