Proff på god stemning

Han mener selv han starter rundt 90 prosent av alle applauser du hører i et tv-program. Henrik Årdal er profesjonell publikumsoppvarmer.

Henrik Årdal har som yrke å skape god stemning i salen. Vi ga ham en annerledes utfordring.

Se videoen over der NRK utfordrer publikumsoppvarmer Henrik Årdal til å varme opp et eldresenter.

Det er en halvtime til innspillingen av «Senkveld med Thomas og Harald». Foran et begeistret publikum står en mann og tester applausen.

– 1-2-3, kom igjen nå!, hyler mannen og veiver med armene.

Snart starter sendingen. Men det er nå Henrik Årdal skal skinne.

– Vi er vel to i Norge som driver med publikumsoppvarming på fulltid, så vi har kanskje verdens minste fagforening, smiler han.

Hyllet av Dan Børge Akerø

Henrik Årdal er profesjonell publikumsoppvarmer. Hans oppgave er å varme opp publikum i studio før tv-sendinger og å sette i gang applausen underveis i programmet. For å skape best mulig stemning i studio.

– Henrik har vært kjempeviktig for Senkveld og hvordan stemingen blir i studio under sendingen, sier programleder Harald Rønneberg.

Dan Børge Akerø

QUIZDAN: Dan Børge Akerø mener det er viktig at noen varmer opp publikum før han selv skal på tv.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK.no

Han og kollega Thomas Numme har benyttet seg av Henrik før sending i snart 6 år.

– Han er som skapt for jobben, sier Numme.

Også i gangene hos NRK vet de fleste hvem Henrik er. Blant dem Thomas Seltzer og Dan Børge Akerø.

– Vi er helt avhengig av den jobben han gjør. Han gjør en viktig jobb, sier Akerø.

Vil gjerne ha eget tv-program

Selv om Henrik gjør småjobber som skuespiller i blant annet «Side om side» på NRK, er det aldri han som havner foran kamera under tv-showene.

– Jeg tenker ikke på det på den måten. Men det skal sies at jeg er nok er en av de mest kvalifiserte programlederne som enda ikke ha fått et eget program. Siden jeg har sett enormt mange tv-sendinger, sier Henrik.

Han mener selv han har varmet opp over 500 publikumsgrupper.

– Jeg er vel den eneste i Norge som kan si at jeg er proff på god stemning. Det står på visittkortet mitt, legger han til.

Se hele portrettet om publikumsoppvarmeren Henrik Årdal her:

Henrik Årdal er profesjonell publikumsoppvarmer.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter