Popcorn Time tilbake med ny tjeneste

Popcorn Time er tilbake med en tjeneste som lar deg se innhold i nettleseren, uten innlogging, helt gratis. – Det har aldri vært lettere å laste ned piratkopiert innhold, sier redaktør for Tek.no.

Popcorn Time i nettleser

I DIN NETTLESER: Den nye Popcorn Time-tjenesten gjør det enda enkelere å laste ned og strømme ulovlig delt innhold. Mange av filmene som ligger tilgjengelige akkurat nå, har ikke kommet på det norske markedet.

Foto: Skjermdump

Niklas Plikk

FARLIG: Niklas Plikk, redaktør i Tek.no, sier at den nye Popcorn Time-tjenesten blir vanskelig å kontrollere for bransjen.

Foto: Privat

2015 var et år fylt av oppturer og nedturer for torrent-tjenesten Popcorn Time. I juni avslørte NRK.no at så mange som 315.000 nordmenn bruker tjenesten.

Men etter mye motstand fra bransjen, forsvant Popcorn Time for en snaut halvt år siden.

Men siden tjenesten har åpen kildekode, fikk den et liv etter døden. I desember i fjor meldte NRK.no at 200.000 nordmenn fortsatt bruker Popcorn Time.

Nå er teamet tilbake med en helt ny tjeneste.

Ifølge redaktøren i Tek.no er oppfølgeren mye bedre skikket til å samle brukere.

– Det har aldri vært lettere å laste ned piratkopiert innhold, sier redaktør Niklas Plikk.

– Er den ulovlig?

– Hvis den gamle versjonen var ulovlig, er den nye minst like ulovlig, sier han.

Nye muligheter med i ny versjon

NRK.no har vært i kontakt med teamet som har laget den nye web-versjonen av Popcorn Time. De sier den nye versjonen er på et annet nivå enn den originale.

– For første gang kan du spille og strømme nesten alle videoformater, i fantastisk kvalitet. Dette var umulig med den tidligere tjenesten, siden mange torrenter inneholder videoformater som er umulige å strømme, skriver Popcorn Time i en mail.

Ifølge Popcorn Time er det ingen som tjener penger på tjenesten.

– Popcorn Time er et gratisprodukt som er basert på åpen kildekode. Det tilhører publikum.

– Hvordan tjener dere til livets opphold?

– Du trenger ikke å bekymre deg. Vi er alle profesjonelle, og tjener gode penger.

Les også: Talsperson for Popcorn Time: – Umulig å stoppe oss

Tek.no: – Enda mer tilgjengelig

Redaktøren i Tek.no tror de nye mulighetene vil føre til at enda flere kommer til bruke Popcorn Time.

– Jeg tror nok det. Nå er det jo enda mer tilgjengelig. Den tidligere versjonen var litt klønete og måtte lastes ned, mens denne ser ut til å funke og er enda mer tilgjengelig, sier Plikk.

– Du sier «laste ned». Laster man faktisk ned filer, eller er dette strømming?

– Man laster ned filer som blir liggende midlertidig på datamaskinen. De har du ikke tilgang til. Og da laster man opp til andre, samtidig. Selv om du ikke gjør det aktivt, er du en del av bittorrent-svermen.

Klar til å kjempe mot bransjen

Teamet bak Popcorn Time er klare til å ta debatten med bransjen.

– Det virker som den nye tjenesten er enda enklere. Er dere redde for hva bransjen kommer til å si?

– Når filmbransjen snakker, skal vi definitivt være der og svare dem. Det handler ikke om oss. Det er en verden full av ivrige brukere.

Kulturstrøm

 • Komponisten Pendercki er død

  En av de største komponister i nyere tid, Krzysztof Penderecki, er gått bort, melder Classic FM. Penderecki komponerte flere av sine viktigste verk til minne om katastrofer på 1900-tallet. Mest kjent er hans Threnody for ofrene for Hiroshima. Den polske komponisten ble 86 år.

  Krzysztof Penderecki
  Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters
 • Hør minikonsert

  Med Charlotte Dos Santos. Det norske stjerneskuddet har gitt anmeldere og fans hakeslepp med sin jazz-soul-pop. Den nyeste låten, «Helio» handler om å hele seg selv, før du kan elske noen andre, forteller hun til Kulturstripa.

  Charlotte Dos Santos
 • En kompis sa han kunne synge

  Artisten Hkeem forteller om mamma som forbilde, om sukssen, og da han fant ut at kan kunne synge. Hør ham dypdykke i sin nyeste singel, «Para», i Kulturstripa.

  Hkeem - VG-lista Topp20 Rådhusplassen 2018

Flere kulturnyheter