NRK Meny
Normal

Popcorn Time tilbake med ny tjeneste

Popcorn Time er tilbake med en tjeneste som lar deg se innhold i nettleseren, uten innlogging, helt gratis. – Det har aldri vært lettere å laste ned piratkopiert innhold, sier redaktør for Tek.no.

Popcorn Time i nettleser

I DIN NETTLESER: Den nye Popcorn Time-tjenesten gjør det enda enkelere å laste ned og strømme ulovlig delt innhold. Mange av filmene som ligger tilgjengelige akkurat nå, har ikke kommet på det norske markedet.

Foto: Skjermdump

Niklas Plikk

FARLIG: Niklas Plikk, redaktør i Tek.no, sier at den nye Popcorn Time-tjenesten blir vanskelig å kontrollere for bransjen.

Foto: Privat

2015 var et år fylt av oppturer og nedturer for torrent-tjenesten Popcorn Time. I juni avslørte NRK.no at så mange som 315.000 nordmenn bruker tjenesten.

Men etter mye motstand fra bransjen, forsvant Popcorn Time for en snaut halvt år siden.

Men siden tjenesten har åpen kildekode, fikk den et liv etter døden. I desember i fjor meldte NRK.no at 200.000 nordmenn fortsatt bruker Popcorn Time.

Nå er teamet tilbake med en helt ny tjeneste.

Ifølge redaktøren i Tek.no er oppfølgeren mye bedre skikket til å samle brukere.

– Det har aldri vært lettere å laste ned piratkopiert innhold, sier redaktør Niklas Plikk.

– Er den ulovlig?

– Hvis den gamle versjonen var ulovlig, er den nye minst like ulovlig, sier han.

Nye muligheter med i ny versjon

NRK.no har vært i kontakt med teamet som har laget den nye web-versjonen av Popcorn Time. De sier den nye versjonen er på et annet nivå enn den originale.

– For første gang kan du spille og strømme nesten alle videoformater, i fantastisk kvalitet. Dette var umulig med den tidligere tjenesten, siden mange torrenter inneholder videoformater som er umulige å strømme, skriver Popcorn Time i en mail.

Ifølge Popcorn Time er det ingen som tjener penger på tjenesten.

– Popcorn Time er et gratisprodukt som er basert på åpen kildekode. Det tilhører publikum.

– Hvordan tjener dere til livets opphold?

– Du trenger ikke å bekymre deg. Vi er alle profesjonelle, og tjener gode penger.

Les også: Talsperson for Popcorn Time: – Umulig å stoppe oss

Tek.no: – Enda mer tilgjengelig

Redaktøren i Tek.no tror de nye mulighetene vil føre til at enda flere kommer til bruke Popcorn Time.

– Jeg tror nok det. Nå er det jo enda mer tilgjengelig. Den tidligere versjonen var litt klønete og måtte lastes ned, mens denne ser ut til å funke og er enda mer tilgjengelig, sier Plikk.

– Du sier «laste ned». Laster man faktisk ned filer, eller er dette strømming?

– Man laster ned filer som blir liggende midlertidig på datamaskinen. De har du ikke tilgang til. Og da laster man opp til andre, samtidig. Selv om du ikke gjør det aktivt, er du en del av bittorrent-svermen.

Klar til å kjempe mot bransjen

Teamet bak Popcorn Time er klare til å ta debatten med bransjen.

– Det virker som den nye tjenesten er enda enklere. Er dere redde for hva bransjen kommer til å si?

– Når filmbransjen snakker, skal vi definitivt være der og svare dem. Det handler ikke om oss. Det er en verden full av ivrige brukere.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).