Hopp til innhold

Politi-«reklame» for glattceller fengsler i sosiale medier

Kjøring til døra, oppbevaring av personlige eiendeler og romservice er bare noe av det Øst politidistrikt lokker med denne julebordssesongen.

Dette «frister» politiet med på sine glattceller.

Noen baker pepperkaker, andre pynter tre. Juleforberedelsene til Øst politidistrikt er imidlertid en «reklamefilm» for en natt på glattcelle etter et litt for fuktig julebord.

Desember har nemlig tradisjon for å være rekordmåned for overnattingsgjester hos politiet.

– Dette er gjerne vanlige folk som ikke drikker så ofte, og som tar det litt for hardt ut på julebordet. Dagen etterpå er det mye anger og fylleangst, sier Per Marius Thorbjørnsen i Øst politidistrikt til NRK P3.

Lokker med tvilsom luksus

I filmen som er publisert på Facebook, viser politidistrikt frem flere av fasilitetene ved arresten på Grålum i Sarpsborg.

Blant annet lokker politiet med kjøring til døra, trygg oppbevaring av personlige eiendeler og «romservice med lekkert måltid».

Kontroll skolevei Borgen

Politioverbetjent Per Marius Thorbjørnsen i Øst politidistrikt.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Thorbjørnsen mener mange av nettene som blir tilbrakt på arresten, kunne vært unngått.

– Vi vil at folk skal kose seg. Men det er nok bedre med tre akevitt i stedet for ti akevitt. Da går det bedre for både en selv og de man har rundt seg, sier Thorbjørnsen.

I Follo og Østfold er juni, juli og desember alltid toppmånedene for opphold i fyllearresten.

– Det er de samme trendene som gjelder for hele landet, sier Thorbjørnsen.

Går godt på sosiale medier

Filmen slår godt an i sosiale medier, med over 300.000 visninger på Facebook i løpet av et drøyt døgn. De aller fleste er positive til politiets påfunn.

Innlegget på P3Nyhetenes Instagram, som omtalte videoen først, er sett over 23.000 ganger.

For ordens skyld har politiets publikumssenter på Grålum kun en litt over middels vurdering (3 av 5 stjerner) på Google, fordelt på to vurderinger.

Arresten har heller ingen oppføring, og dermed ingen vurderinger, på reisenettstedet Tripadvisor.

Kulturstrøm

 • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

  «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

  Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

  Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

  Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

  Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
  Foto: Forlaget Oktober