Polfareren og hans motsetning

Følg løpet og følgeteamet fra dag til dag over Antarktis brevidder. Her er første del av bakomfilmene.

Martin Schilde
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Martin og Petter skal lage serie om et unikt polareventyr for NRK. De to har svært ulik erfaring med turliv og kulde.

Kaféeier Martin Schilde er produsent for tv-serien om kappløpet til Sørpolen . Sammen med eventyrer og fotograf Petter Nyquist skal han fortelle om livet bak kamera på ekspedisjonen til verdens røffeste kontinent .

Der skal nemlig barndomskameratene Stian Aker og Rune Malterud fra Toten forsøke å gjenta Roald Amundsens største bragd. I konkurranse mot celebre eventyrere som Ben Fogle skal de gå til Sørpolen.

Følger du med på Kampen om Sørpolen får du vite hvordan det går både med det norske laget og følgeteamet.

Se andre videodagbok

Kulturstrøm

 • Idol-vinner kritiserer kontraktene

  Ingvar Olsen, som vant Idol i 2004, sier til Dagbladet at han er kritisk til årets kontrakter for deltakerne. Avisen skrev tirsdag at deltakerne må skrive under en opsjonskontrakt, som Musikernes Fellesorganisasjon mener er urimelig. I fjor løste Sony Music Olsen fra platekontrakten, til tross for at de hadde rett til å holde på ham i to år til. TV2 og produksjonsselskapet Fremantle sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere Olsens uttalelser. – Jeg tenker uansett at det er en big deal hvis Universal Music vil ha meg. Uansett hvilken avtale det er så er det bedre enn ingenting, sier Zino Mohammad som er blant årets Idol-deltakere.

  Idol Finale Program 2
  Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 / TV 2
 • Marius Neset og KORK

  Marius Neset kom feiende inn på jazzscenen allerede som tenåring, og siden har han vært en av våre mest ettertraktede og omtalte jazzmusikere. Denne uken har han inntatt NRK Store studio for konsert og plateinnspilling med egne låter i heftige arrangement. Følg strømmen direkte kl. 19.

  Jazzkometen Marius Neset med band og fullt orkester direkte fra Store studio. Egne låter i hardtslående orkesterarrangement.
Marius Neset, saksofon - Petter Eldh, bass - Anton Eger, trommer - Ivo Neame, piano - Geoffrey Paterson, dirigent

Flere kulturnyheter