NRK Meny
Normal

Hadet Norge!

Det er tid for å ta farvel med familie og venner før to måneder med teltliv i isødet.

Flyvinge

VIDEO: Martin forlater Norge på vei mot kulde på bunnen av kloden.

Å reise til klodens sydligste punkt er ikke bare enkelt. Når blir neste dusj? Hvor kaldt er det egentlig? Kommer nordmennene til å vinne kappløpet?

Martin Schilde og Petter Nyquist lager serien «Kampen om Sørpolen» og tar deg med bak kamera i videodagbøkene.

Se første episode av videodagboka!

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).