Hopp til innhold

Podkast-stjernen etter Spotify-kritikk: – Veldig lei meg

Joe Rogan uttaler seg for første gang etter Spotify-feiden. Strømmetjenesten tar grep etter kritikk fra en rekke artister.

Music Spotify

Joe Rogan (til høyre) har fått mye kritikk for uttalelser om vaksinering den siste tiden. Neil Young (til venstre) gikk så langt som å stille ultimatum til Spotify.

Foto: AP

– Jeg er veldig lei meg for at de føler det slik. Jeg ønsker det absolutt ikke slik. Jeg er en Neil Young-fan, jeg har alltid vært en Neil Young-fan, sier podkaster Joe Rogan (54).

Den populære podkast-stjernen tar bladet fra munnen i en video på sin egen Instagram-konto.

Der forklarer han at han har et ønske om å løfte fram alternative synspunkter i pågående debatter. Han legger til at han likevel kommer til å moderere seg i fremtidig podkaster.

– Hvis det er noe jeg kan gjøre bedre, så er det å ha eksperter med ulike meninger som gjester rett etter hverandre. Jeg gjør all booking selv, og det blir ikke alltid riktig, sier Rogan.

Joe Rogan

Det er mange som lytter til podkasten «The Joe Rogan Experience».

Foto: Carmen Mandato / AFP

Artister mobiliserte

Flere kjente artister har boikottet Spotify i protest mot det de mener er spredning av løgner om koronaviruset på strømmetjenesten.

Neil Young krevde nylig at Spotify måtte fjerne podkastene til Joe Rogan. Rogan skal ha spredt vaksineskepsis og kommet med feilinformasjon om vaksiner i podkasten han lager eksklusivt for Spotify. Da Spotify ikke gjorde det, fjernet Young sin musikk fra strømmetjenesten.

Young fikk følge av blant andre Joni Mitchell som også fjernet sine album fra strømmetjenesten.

Tidligere i år undertegnet 270 personer fra akademia og helsevesenet et brev der de ba Spotify innføre klare retningslinjer for å hindre feilinformasjon. De mente episoden der lege Robert Malone var gjest, formidlet konspirasjonsteorier, og var til fare for folkehelsen.

 JONI MITCHELL

Joni Mitchell fulgte Neil Youngs eksempel og trakk musikken sin fra Spotify.

Foto: Fred Prouser / Reuters

Vil lansere egen faktaside

– På bakgrunn av de tilbakemeldingene vi har fått de siste ukene er det tydelig at vi har en forpliktelse til å gjøre mer for å fremskaffe balansert og allment akseptert informasjon fra medisinsk og vitenskapelig hold som kan lede oss i disse ualminnelige tider. Det skriver grunnleggeren av Spotify, Daniel Ek i en pressemelding.

Spotifys grunnlegger Daniel Ek

Spotifys grunnlegger Daniel Ek.

Foto: Shannon Stapleton / Reuters

Ek sier at selskapet i løpet av de neste dagene vil lansere en egen faktaside som inneholder oppdatert og verifisert informasjon om covid-19. Samtidig sier han at selskapet ikke skal sensurerer innhold, men sørge for at det er regler på plass og at det får konsekvenser hvis de blir brutt.

Det skal også innføres et «koronasenter» på linje med det Facebook og Instagram har. Der skal Spotifys lyttere skal få tilbud om informasjon om viruset.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP