Dette trenger du:
10-12 plommer
60 g smør
60 g sukker
Clafoutis røre:
2 dl melk
2 dl fløte
1 egg
Kokke-Lise lager Plomme Clafoutis: karamelliserte plommer med vaniljesaus. Det kan du også gjøre, det er bare å gå ut i hagen å plukke!
2 eggeplommer
70 g sukker
25 g mel
1 vaniljestang eller et par dråper vanilje essens
revet skall av 1 sitron
Slik gjør du:
Del plommene i to og fjern steinene. Stek plommene myke og gylne i smør og sukker. Fordel de karamelliserte plommene i fire ildfaste porsjonsformer eller i en større form.
Lag clafoutis røren.
Kokke-Lise lager en herlig høst dessert: Plomme Clafoutis!
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Tilsett mel, melk og fløte
litt etter litt. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Rør vaniljefrøene og sitronskallet inn i blandingen.
Hell røren over plommene og stek clafoutisene ved 180 grader i 25-30 minutter.
De er ferdige når røren har "satt seg" som en eggstand.
Dryss over melis og server desserten varm.
Tips:
Melet kan erstattes med finmalte mandler.
Smak gjerne røren til med Amaretto (mandel-likør) eller mandelessens, og dryss over hakkede mandler eller mandelflak før steking.
Denne desserten kan lages med annen frukt og bær.
Hermetiske pærer, fersken og aprikoser kan også fint brukes.
Kokke-Lise:-)