Dette trenger du
350 g penne (pastarør)
2 hele hvitløk
1 chili uten frø, finhakket
4 syltede artisjokker, delt i fire
16-20 rå skrelte scampi
2 ss olivenolje, gjerne sitron-olivenolje
+ litt ekstra til hvitløken
En god håndfull persille, hakket
Slik gjør du
Skjær av toppen av hvitløken. Dypp den med litt olivenolje, sett dem i en ildfast form og stek dem ved 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl hvitløken og klem forsiktig ut feddene. Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet vann. Sil av kokevannet når pastaen er klar.
Varm oljen i en kasserolle. Tilsett chili, scampi og halvparten av persillen. Fred det over middels varme til scampiene blir rosa. Krydre med salt og pepper. Tilsett artisjokkene og fres alt videre i et par minutter. Vend inn den avsilte pastaen og den bakte hvitløken. Dryss over resten av persillen.
Tips
Bytt ut scampi med ca. 1/2 kilo reker. Tilsett rekene mot slutten, de skal kun varmes. Bruk gjerne like deler hakket persille og peppermynte.