Hopp til innhold

Peaches Geldof funnet død

Bob Geldofs datter, modellen og programlederen Peaches Geldof, ble mandag ettermiddag funnet død, bare 25 år gammel.

Peaches Geldof og Thomas Cohen

FUNNET DØD: Peaches Geldof er død, 25 år gammel. Her med ektemannen Thomas Cohen på premieren til Martin Scorseses film The Wolf of Wall Street i januar i år.

Foto: Paul Hackett / Reuters

Britisk politi opplyser at de rykket ut til en bolig i Wrotham i Kent etter å ha mottatt bekymringsmeldinger, melder BBC.

En 25 år gamle kvinne ble senere erklært død på stedet av ambulansetjenesten.

Politiet kjenner foreløpig ikke dødsårsaken.

– Vi er hinsides smerte

Bob Geldof bekreftet selv dødsfallet mandag kveld.

– Vi er hinsides smerte. Hun var den villeste, morsomste, flinkeste, vittigste og mest gale av oss alle. Sånn et vakkert barn. Hvordan er det mulig at vi ikke vil se henne igjen? Hvordan er det til å holde ut? sier faren i en uttalelse.

Peaches Geldof hadde i en alder av 25 år en 10 år lang karriere som modell, magasinspaltist og TV-programleder bak seg. Men hun ble på mange måter født kjent, som datter av Live Aid- og Band Aid-general Bob Geldof og hans tidligere kone, TV-programlederen Paula Yates.

Les også: 30 år siden Etiopia-sultkatastrofen

Etterlater ektemann og to barn

Hun var gift med musikeren Thomas Cohen, som hun hadde to sønner med.

– Min elskede kone Peaches var forgudet av meg og våre to sønner. Jeg skal oppdra dem med moren i deres hjerter hver dag. Vi vil elske henne for alltid, uttaler Cohen.

Utover ektemannen og sønnene, overleves Geldof av faren Bob, søstrene Fifi Trixibelle og Pixie, samt halvsøsteren Tiger Lily Hutchence Geldof.

Moren Paula Yates døde av en overdose i 2000 da Peaches var bare 11 år gammel.

Et av de siste bildene Peaches Geldof delte på bildedelingstjenesten Instagram, viser henne selv som liten på morens arm.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters