NRK Meny
Normal

P2-teatret. Fantasiens hovedscene

Helst vil vi naturligvis at du sitter i godstolen med øretelefoner og lar deg forføre av det du hører.

Catilina
Foto: Fredrik Arff

Men vi vet at du sannsynligvis gjør noe annet samtidig. Kjører bil, rydder i kottet, går en tur, jobber på PC’n. Det betyr at vi ikke får hele din oppmerksomhet. Vi får hørselen. Men sannsynligvis er du alene. Vi har deg for oss selv. Det er bare oss to. Stemmene, lydene, deg. Vi er sammen bakenfor fasadene, der vi lever våre liv.

P2 TEATRET skiller seg ut fra det du ellers hører på radio. Vi behøver ikke ta hensyn til det journalistene må passe på: Vær varsom-plakaten. De må ikke utlevere intervjuobjekter. De må verne om privatliv. De formidler det som er virkelig. P2 TEATRET driver bare med løgn og juks. Det er oppspinn, alt sammen. Vi arbeider ikke med virkelighet. For å si det litt flott: Vi prøver å arbeide med sannhet.

Ibsen-satsning

I 2006 avsluttet vi våre store Ibsen-satsning. Gjennom ti år produserte vi og ga ut alle hans skuespill som hørespill. Du får dem på CD i alle bokhandlene. Samtidig arbeider vi intenst med å utvikle nye norske røster. Det gir resultater. I løpet av de fire siste årene har hørespilldramatikere vunnet to Ibsen-priser og to Prix Europa. Det er dette P2 TEATRET gir deg: Klassiske tekster og nytt, samtidig norsk. 

Ibsens samlede verk i NRK Radioteatret

 

URO

Det du kommer til å høre på P2 TEATRET nærmeste halvår, er resultat av et prosjekt vi har arbeidet med i halvannet år: URO. Vi har bedt dramatikere om tekster som i større grad tar opp samtidens konfliktlinjer. Vi har allerede sendt flere slike hørespill: Respekt av Robert Ferguson, om den norske sentimentaliteten i møtet med ondskapen. Uten dekning av Bjørn Høvik, om skoleverkets kynisme overfor eldre lærere. Lottomillionærene av Terje Hoel, om hva som skjer med dem som prøver å bryte ut av forbruksgalskapen. Disse hørespillene har også vært diskutert i P2 program Verdibørsen.

Nå arbeider vi med tekster av bl.a. Jesper Halle, Stig Amdam, Liv Heløe og Ole Asbjørn Ness. Det skal bli mye å glede seg over og engasjere seg i fra P2 TEATRET framover.

Skuespillere i studio

I studio: Anna Dworak, Kyrre Haugen Sydness, Bjørn Skagestad

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter