Hopp til innhold

P2-teatret. Fantasiens hovedscene

Helst vil vi naturligvis at du sitter i godstolen med øretelefoner og lar deg forføre av det du hører.

Catilina
Foto: Fredrik Arff

Men vi vet at du sannsynligvis gjør noe annet samtidig. Kjører bil, rydder i kottet, går en tur, jobber på PC’n. Det betyr at vi ikke får hele din oppmerksomhet. Vi får hørselen. Men sannsynligvis er du alene. Vi har deg for oss selv. Det er bare oss to. Stemmene, lydene, deg. Vi er sammen bakenfor fasadene, der vi lever våre liv.

P2 TEATRET skiller seg ut fra det du ellers hører på radio. Vi behøver ikke ta hensyn til det journalistene må passe på: Vær varsom-plakaten. De må ikke utlevere intervjuobjekter. De må verne om privatliv. De formidler det som er virkelig. P2 TEATRET driver bare med løgn og juks. Det er oppspinn, alt sammen. Vi arbeider ikke med virkelighet. For å si det litt flott: Vi prøver å arbeide med sannhet.

Ibsen-satsning

I 2006 avsluttet vi våre store Ibsen-satsning. Gjennom ti år produserte vi og ga ut alle hans skuespill som hørespill. Du får dem på CD i alle bokhandlene. Samtidig arbeider vi intenst med å utvikle nye norske røster. Det gir resultater. I løpet av de fire siste årene har hørespilldramatikere vunnet to Ibsen-priser og to Prix Europa. Det er dette P2 TEATRET gir deg: Klassiske tekster og nytt, samtidig norsk. 

Ibsens samlede verk i NRK Radioteatret

 

URO

Det du kommer til å høre på P2 TEATRET nærmeste halvår, er resultat av et prosjekt vi har arbeidet med i halvannet år: URO. Vi har bedt dramatikere om tekster som i større grad tar opp samtidens konfliktlinjer. Vi har allerede sendt flere slike hørespill: Respekt av Robert Ferguson, om den norske sentimentaliteten i møtet med ondskapen. Uten dekning av Bjørn Høvik, om skoleverkets kynisme overfor eldre lærere. Lottomillionærene av Terje Hoel, om hva som skjer med dem som prøver å bryte ut av forbruksgalskapen. Disse hørespillene har også vært diskutert i P2 program Verdibørsen.

Nå arbeider vi med tekster av bl.a. Jesper Halle, Stig Amdam, Liv Heløe og Ole Asbjørn Ness. Det skal bli mye å glede seg over og engasjere seg i fra P2 TEATRET framover.

Skuespillere i studio

I studio: Anna Dworak, Kyrre Haugen Sydness, Bjørn Skagestad

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Nordmann vant Apple Design Award 2023

  Appen Flighty var en av appene som vant Apple Design Award 2023. Blant grunnleggerne er nordmannen Markus Aarstad.

  – Jeg er utrolig stolt over hva teamet har fått til. Vi er tre stykker som sitter i hvert vårt land, og kom sammen om en felles drive for å forberede hverdagen til flyreisende, sier Aarstad til NRK.

  Flighty ble grunnlagt for fire år siden og er laget av Markus Aarstad, Ryan Jones og Francesc Bruguera. Appen hjelper med sporing av flyinformasjon, og kan blant annet varsle deg ved forsinkelser på flyreisen din.

  – Å bli anerkjent på den globale scene av det siste århundrets kanskje mest innflytelsesrike selskap er veldig gøy, sier Aarstad.

  Markus Aarstad
  Foto: Flighty

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.