Over en million så Silya vinne Stjernekamp

Seks av ti TV-seere så Silya Nymoen vinne Stjernekamp lørdag kveld. – I en tid der folk ser mindre TV, er dette veldig høye tall, jubler NRK.

1.018.000 TV-seere fikk med seg Stjernekamp på NRK på lørdag kveld. Bare Nytt på Nytt var større målt i seere gjennom hele forrige uke.

Det gir en økning på nesten 300.000 seere fra fjorårets Stjernekamp-finale, da 732.000 fikk med seg at Rita Eriksen vant konkurransen.

I tidsrommet da vinneren skulle kåres, var hele 1.203.000 nordmenn innom

Yngre og flere seere

Programmet fikk med seg 58 prosent av alle norske seere, altså seks av ti, som så på TV på det aktuelle tidspunktet.

– Stjernekamp øker i alle aldersgrupper, forklarer Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

Tolonen viser til at mens snittseertallene for fjorårets utgave av Stjernekamp var på 530.000, var det i år på hele 633.000. Seertallene har jevnt over steget hele sesongen og ble altså toppet med finaletallene i helga.

Tabloid sagt kan man si at seermassen har økt med 170.000 og blitt tre år yngre.

Blant tenåringene var antall seere doblet sammenlignet med i fjor. 26 prosent av de tenåringene som så på TV valgte Stjernekamp i fjor, mens hele 52 prosent valgte det i år

– Nå er vi tilbake i gode gamle dager med over en million seere på lørdagsunderholdning, og det i en tid der folk ser mindre på TV. Det viser at godt innhold alltid vil være populært, sier Tolonen.

TV2s lørdagsunderholdning, Skal vi danse, ble samme kveld sett av 526.000 seere.

Prosjektsjef for Stjernekamp i NRK, Pia Basberg jubler over de gode seertallene.

– Det er helt fantastiske tall! Det er stort å være seernes førstevalg på lørdagskvelden, spesielt siden Stjernekamp er et norskutvikla format, sier Basberg til NRK.no.

Hun hyller samtidig produksjonsselskapet Monster og idéhaver Vibeke Sørlie for konseptet, og har allerede bestilt en ny sesong med konkurransen, slik NRK.no skrev lørdag.

SMS-problemer for Telenor

Telenor merka også Stjernekamps popularitet på lørdag. Stemmer fra årets finale av Stjernekamp og Skal vi danse ble for mye for SMS-sentralen deres.

– Det vi ser er at både NRK og TV2 kjørte sine sendinger med avstemming samtidig lørdag 9. november. Vi er ikke endelige klare med rapportene våre, men vi har sjekket en del likevel, sier dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen til NRK.no

Blant annet skal det i sekundet 21:40:00 blitt sendt og gått gjennom mer enn 1000 meldinger mot telefonnummeret til «Stjernekamp».

I tillegg kom det trafikk mot «Skal vi danse» pluss ordinær trafikk.

– Konklusjonen så langt er at trafikktrykket mot spesielt nummeret 26600 «Stjernekamp» har vært så høyt at SMS-sentralen som håndterte TV-voteringen trolig avviste noen SMS – som dermed dessverre ikke kom frem. Grunnen til at vi ikke lastdeler TV-voting-trafikk mot begge SMS-sentralene, er at vi skal unngå at en enkelt event skal «dra ned» begge SMS-sentralene til Telenor, sier Amundsen.

Problemene skal ikke ha vært avgjørende for hvem som vant konkurransen.

– Under Stjernekamp var det en klar vinner og det ser ikke ut til å være noe problem med vårt stemmesystem, sier Øyvind Werner Øfsti, informasjonssjef i NRK.

Kulturstrøm

 • Van Gogh-verk solgt på auksjon

  To av de eldste verkene til den nederlandske kunstneren Vincent van Gogh er solgt på auksjon i den belgiske byen Gent. Det ene maleriet, en akvarell av blomster, ble solgt for 220.000 euro Det andre verket ble solgt for 140.000 euro.

 • Island bøtelagt etter Eurovision

  Arrangørene av den europeiske finalen i Melodi Grand Prix har bøtelagt det islandske bidraget etter årets finale i Tel Aviv i Israel fordi de viste det palestinske flagget. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) sier ikke noe om botens beløp.

 • «Friends» 25 år

  Tror ikke «Friends» hadde blitt akseptert i dag:

  - Nei, mener Friends-forsker. Nå er det 25 år siden første episode kom ut.