Hopp til innhold

NRK lover en ny runde med Stjernekamp

Vibeke Sørlie ville bare lage et program hun selv ville se på. I dag ble det klart at NRK bestiller enda en sesong av seerfavoritten Stjernekamp.

Stjernekamp, finalistene Agnete og Silya

Agnete og Silya blir ikke de siste Stjernekamp-finalistene på NRK.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Vibeke Sørli

Vibeke Sørlie har bakgrunn som DJ og koreograf. Ideen om å kombinere de to førte til seersuksessen Stjernekamp.

Foto: Bjørn Opsahl

Over 700.000 seere har benket seg foran andre sesong av Stjernekamp hittil, og lørdag blir det avgjort hvem som kan kalle seg the ultimate entertainer.

Uansett om det blir Silya eller Agnete som stikker av med seieren, er det allerede kåret en vinner, og det er dama bak idéen til Stjernekamp; Vibeke Sørlie.

Hennes norskutvikla konsept har stått sterkt mot internasjonale formater som Skal vi danse, og nå har NRK bestilt en tredje sesong av Stjernekamp.

– Er det ikke fett? Det er sinnsykt at de viser oss denne tilliten, og jeg gleder meg til å ta fatt på en ny sesong sier Sørlie til NRK.no

Drømmer om Beyonce og Kanye West

Med bakgrunn som hip hop-koreograf og DJ, var det et ønske om å kombinere sang og dans i ett konsept som til slutt resulterte i det som vi nå kjenner som NRKs lørdagsunderholdning.

Etter et opphold i New York reiste hun tilbake til Norge svanger med ideen.

– Da jeg satt på tegnebordet med ideen hadde jeg noen biter i hodet som nå er blitt virkelighet. Vi skulle forene dans og sang i et spektakulært show. Jeg ville lage et program jeg ville se på selv, og at seerne setter pris på det er en enorm bekreftelse på at man har gjort noe bra.

Hennes hip hop-bakgrunn gjør at Sørlie drømmer om Jay Z, Beyonce og Kanye West, hvis hun kunne velge fra øverste hylle til Stjernekamp. Hun mener imidlertid ikke programmet trenger kun kjente artister.

– Jeg vil ikke at vi kun skal hente fram de som alltid er framme i mediene. En uslepen diamant eller pandoras eske må med. Det ville blitt kjedelig hvis vi bare dro fram de som folk vet hvem er fra før. Fellesnevneren er at de må ha noe å bidra med.

Lover fete sjangere neste sesong

Hvilke artister ser du for deg i neste sesong?

– Det er for tidlig å si, men jeg håper at de som kanskje har vært skeptiske før ser hvor bra det har blitt og har lyst til å bli med nå.

– Jeg kan love noen fete sjangere neste sesong, det er i hvert fall sikkert!

Stjernekamp i russisk versjon.

Stjernekamp i russisk versjon: универсальный артист.

Foto: skjermdump Channel One Russia

Programmet har også blitt solgt til utlandet, men Sørlie har foreløpig ikke sett noen av dem.

– Vi venter på video fra Russland og er kjempespente, men de har visst hatt gode seertall der borte. I tillegg er Finland, Armenia, Georgia og Vietnam i gang med produksjon.

Sørlie har stor tro på at flere land vil kjøpe formatet.

– Jeg tror at dette kan bli det neste store lørdagsformatet - i verden. At vi vinner konkurransen mot store internasjonale formater er en indikansjon på at det kan gå bra.

Det er imidlertid et land hun gjerne skulle sett kåre the ultimate entertainer, og det er USA.

– Det var i New York jeg fikk ideen om å lage noe som kunne ta meg tilbake hit, og jeg har tro på at komboen sang og dans er noe som vil gå hjem der.

Imens er det imidlertid en ny runde i Norge som står på planen.

– Bare vent, i sesong ti lager vi the world's ultimate entertainer, ler hun.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober