NRK Meny
Normal

Over én av tre tv-seere så Lilyhammer

Sesongåpningen av Lilyhammer 3 hadde 663.000 seere. – Det riktige bildet av hvor populær første episode egentlig har vært vet vi først om en uke da vi får inn opptaksseing i tillegg, sier medieanalytiker.

Trond Fausa Aurvåg og Steven van Zandt, bossen og hans høyre hånd

LILYHAMMER: Trond Fausa Aurvåg og Steven van Zandt spiller hovedrollene i dramakomedien Lilyhammer.

Foto: Rubicon TV

Det ble knyttet stor forventning til premieren tredje sesong av en av NRKs største tv-suksesser noensinne, Lilyhammer.

Men Steven Van Zand & co. klarte ikke å matche de to andre sesongpremierene. I fjor så én av to Lilyhammer-premieren.

Med 663.000 seere og 37,3 i markedsandel måtte Lilyhammer se seg slått av både Farmen på TV 2 og Forbrukerinspektørene på NRK i kampen om å ha onsdagens høyeste seertall.

Medieanalytiker i NRK, Håkon Lund Sørensen, sier at tallene ikke gir et helt riktig bilde av hvor mange seere programmet faktisk hadde.

– Det riktige bildet av hvor populær første episode egentlig har vært vet vi først om en uke da vi får inn opptaksseing i tillegg, sier Sørensen.

I går la NRK ut alle episodene av den nye sesongen på nett. 15.000 valgte å se den første episoden på nettet.

– Dette tallet vil helt sikkert øke da vi kun har tall for hvor mye som er sett mellom 21:35 og 24:00 i går. Hvorvidt nettpubliseringen påvirker seertallene på lineær tv er for tidlig å si, sier Sørensen.

Forrige sesong av Lilyhammer hadde hver episode i gjennomsnitt 1 206 000 seere på tv og nett sammenlagt, inkludert repriser. Første episode hadde de høyeste tallene med til sammen 1.417.000 seere på tv og nett.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP