Hopp til innhold

NRK publiserer hele Lilyhammer 3

Førstkommende onsdag kan du se hele den nye Lilyhammer-sesongen i NRKs nett-tv.

Onsdag 29. oktober har Lilyhammer premiere på NRK1. Som i fjor blir tv-serien også gjort tilgjengelig i nett-tv, men i år blir det en stor forandring.

For på onsdag gjør NRK samtlige episoder i sesong tre tilgjengelige for publikum.

– Vi legger ut alle Lilyhammer 3-episodene på nett samtidig med premieren på NRK1 onsdag, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen.

Episodene kommer til å ligge tilgjengelig til over nyttår.

Netflix kommer til å vente i seks måneder før de gjør serien tilgjengelig for norske seere. Amerikanske Netflix vil publisere alle episodene etter at NRK har sendt den fjerde episoden på tv, altså midt i november.

– Hvorfor blir alle episodene lagt ut med en gang?

– Publikums seermønster er i endring. Derfor utvikler vi også nye måter å publisere på. Vårt mål er å nå flest mulig i Norge med godt tv-innhold. En publiseringsmåte som dette møter ønskene både til dem som ønsker å følge serien fra uke til uke og seere som vil se flere episoder på en gang. I takt med publikums endrede medievaner ønsker vi også å prøve ut ulike måter å publisere på.

– Hva synes Netflix og Rubicon om dette?

– Vi forholder oss til de avtalene vi har gjort. Vi jobber for best mulig publisering til seerne i Norge. Siden vi har mulighetene rettighetsmessig, har vi gjort dette valget.

Sesongpremiere! Det er nyttårsaften i Lillehammer, og Frank gjør seg klar til fest. Gjennom vinduet oppdager han en ung kvinne i nød og bestemmer seg for å komme til unnsetning. Men snart er det Frank som trenger hjelp. Med Steven van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Fridtjov Såheim, Steinar Sagen, Robert Skjærstad m.fl. Sesong 3 (1:8) Norsk dramaserie.

Se hele Lilyhammer 3 i NRKs nett-tv.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.