NRK Meny
Normal

Oppfyll racingdrømmen

Det er uforsvarlig og livsfarlig å grisekjøre på offentlig vei, men under ordnede former kan banekjøring gi deg en opplevelse for livet.

Nürburgring
Foto: Nürburgring GmbH

Men, har du aldri kjørt på bane før kan det være en idé å ha en instruktør, for å få fullt utbytte av dagen. Her har du noen forslag til hvordan du kan få oppfyllt racingdrømmen.

En dag med Tommy Rustad

Volvo C30
Foto: Pressebilde

I løpet av sommeren skal Tommy Rustad holde kjørekurs for grupper og enkeltpersoner på Vålerbanen. Der kan du delta med eller uten egen bil

Opplegget består av teori, kjøring med egen bil eller Super 7, to runder som Tommys passasjer i en racingrigga Volvo C30 STCC Edition, terrengkjøring med Suzuki 4x4. Og det hele avsluttes med et gokartløp. Sjekk ut Tommy Rustads hjemmeside for mer info.

Verdens heftigste racerbane

BMW Ring-Taxi
Foto: BMW Group PressClub

Det finnes også mange andre gode alternativer. På Rudskogen kan du for eksempel være racerfører for en dag, delta på en Le Mans-dag eller kjøre gokart. Gokart kan du også gjøre på Vålerbanen. eller på innedørsbanen på Harald Huysman Karting.

Vroom arrangerer flere turer til utlandet, hvor du kan få kjøre heftige supersportsbiler som Audi R8 og Ferrari F430. Og skulle du ønske å kjøre på verdens heftigste racerbane er Nordsløyfa på Nürburgring åpen for publikum. Der kan du kjøre egen bil, leie en banerigga bil, eller sitte på noen svært heftige Ring-taxier.

Skulle du få lyst til å ta motorsportinteressen enda lenger er Autoslalom og Bilcross to relativt billige alternativer.

Har du erfaring fra banekjøring, eller andre forslag du vil dele, er det bare å bruke kommentarfeltet.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.