NRK Meny
Normal

Oppfyll racingdrømmen

Det er uforsvarlig og livsfarlig å grisekjøre på offentlig vei, men under ordnede former kan banekjøring gi deg en opplevelse for livet.

Nürburgring
Foto: Nürburgring GmbH

Men, har du aldri kjørt på bane før kan det være en idé å ha en instruktør, for å få fullt utbytte av dagen. Her har du noen forslag til hvordan du kan få oppfyllt racingdrømmen.

En dag med Tommy Rustad

Volvo C30
Foto: Pressebilde

I løpet av sommeren skal Tommy Rustad holde kjørekurs for grupper og enkeltpersoner på Vålerbanen. Der kan du delta med eller uten egen bil

Opplegget består av teori, kjøring med egen bil eller Super 7, to runder som Tommys passasjer i en racingrigga Volvo C30 STCC Edition, terrengkjøring med Suzuki 4x4. Og det hele avsluttes med et gokartløp. Sjekk ut Tommy Rustads hjemmeside for mer info.

Verdens heftigste racerbane

BMW Ring-Taxi
Foto: BMW Group PressClub

Det finnes også mange andre gode alternativer. På Rudskogen kan du for eksempel være racerfører for en dag, delta på en Le Mans-dag eller kjøre gokart. Gokart kan du også gjøre på Vålerbanen. eller på innedørsbanen på Harald Huysman Karting.

Vroom arrangerer flere turer til utlandet, hvor du kan få kjøre heftige supersportsbiler som Audi R8 og Ferrari F430. Og skulle du ønske å kjøre på verdens heftigste racerbane er Nordsløyfa på Nürburgring åpen for publikum. Der kan du kjøre egen bil, leie en banerigga bil, eller sitte på noen svært heftige Ring-taxier.

Skulle du få lyst til å ta motorsportinteressen enda lenger er Autoslalom og Bilcross to relativt billige alternativer.

Har du erfaring fra banekjøring, eller andre forslag du vil dele, er det bare å bruke kommentarfeltet.

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.