Hopp til innhold

Ole Torp får nytt program på NRK

TV-programmet Aktuelt forsvinner fra skjermen, men Ole Torp fortsetter i rollen som programleder. – Jeg er glad som en lerke, sier NRK-profilen.

Ole Torp

TORP PÅ TOMANNSHÅND: Ole Torp skal lede et nytt program fra 2016, hvor han skal intervjue aktuelle personer. Det er et resultat av at NRK vil fremme ungt samfunnsengasjement.

Når året er omme blir Aktuelt erstattet av et nytt program. Det er foreløpig ikke bestemt hva det skal hete, men det blir et grundig og seriøst intervjuprogram med én gjest i stolen hver uke.

– Gjesten kan være en forfatter, en kunstner, en politiker eller bare noen som har opplevd noe sterkt. Det vil ikke bli gitt noe klippekort til politikere eller partiledere, de skal like gjerne ha sine arenaer andre steder, forteller journalist og programleder Ole Torp.

Programmet er fremdeles under utvikling og skal etter planen være på lufta i begynnelsen av januar. Formen skal være direkte og sannhetssøkende.

– Det skal ha brodd og være hardt dersom det er nødvendig, men aldri bøllete.

Drømt å lage program som dette

– Jeg er glad som en lerke. Det blir veldig spennende. Jeg har lenge drømt om å lage et slikt program, sier Torp, som tidligere har jobbet i Dagsrevyen og vært NRKs korrespondent i Washington D.C.

Ole Torp fikk selv ideen til programmet etter at han hadde vært på besøk hos BBC. Der møtte han igjen en gammel korrespondentkollega, den britiske journalisten Stephen Sackur, som i dag leder programmet HARDtalk hos den britiske kringkasteren.

– Jeg ble inspirert av hvordan de jobbet. Samtidig tenkte jeg det kunne være en god idé å rendyrke noe som allerede er en del av Aktuelt, og som publikum viser stor interesse for, nemlig én-til-én-intervjuet. Folk har behov for dypere og lengre møter med interessante personer, sier Torp.

Ensaf Haidar

RENDYRKER DYBDEINTERVJUET: Det nye NRK-programmet skal ha nyhetspuls, og samtidig gi personer muligheten til å snakke ut om ulike tema.

Foto: NRK

Skal nå unge voksne

Kyrre Nakkim

FORSTERKER URIX: – Vi forlenger og forsterker Urix, et program som er markant annerledes enn for eksempel Dagsnytt Atten, sier Kyrre Nakkim.

Foto: Jonas Sætre / NRK

I begynnelsen av 2015 ble det informert om at Aktuelt skulle erstattes av et nytt konsept for å treffe yngre seere.

Det nye intervjuprogrammet skal nå moderne, unge voksne, men hovedmålet er ikke å nå det unge seersegmentet. Isteden vil det komme andre konsepter som skal nå samfunnsinteressert ungdom.

– Da vi besluttet å ta ned Aktuelt var det en del av en stor helhetlig plan for NRK, hvor vi ser alle sjangre og kanaler under ett. NRK skal være der de unge er. Derfor kommer det flere nye tilbud på digitale plattformer, disse programmene skal være både samfunnsengasjerende og ha kraft og tyngde, sier Kyrre Nakkim, magasin- og debattredaktør i NRK.

– Vi samarbeider med NRK P3 og de jobber videre med å utvikle ulike konsept for å nå unge, samfunnsengasjerte mennesker, blant annet Verdens rikeste land og P3-dokumentaren. Thomas Seltzer utvikler også et nytt program og Debatten er blitt forynget, sier Nakkim.

NRK vil komme tilbake med mer informasjon om dette konseptet når detaljene blir klare.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Kirstie Alley er død

  Den amerikanske skuespilleren Kirstie Alley er død 71 år gammel etter en kortvarig kreftsykdom, melder kjendismagasinet TMZ.

  Hun var omgitt av sin nærmeste familie, står det i en kunngjøring fra hennes barn på Alleys offisielle Twitter-konto natt til tirsdag norsk tid.

  Alley fikk sitt store gjennombrudd i den mangeårige komedieserien «Cheers», som gikk fra slutten av 1980-tallet til begynnelsen av 1990-årene. Hun ble belønnet med både Golden Globe- og Emmy-priser for sin rolle som Rebecca Howe i serien.

  Senere spilte hun i «Veronica's Closet» som hun fikk Emmy- og Golden Globe-nominasjoner for.

  Hun spilte også i TV-komedien «Kirstie», som hadde premiere på slutten av 2013. Serien fikk kun én sesong.

  Alley hadde en rekke filmroller i løpet av karrieren, blant dem i 90-tallskomedien «Se, han snakker», og i oppfølgerne «Se, hun snakker også» og «Se hvem som snakker nå». (NTB)

  Kirstie Alley på premieren av HBO-serien «Girls» i 2015.
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Amber Heard anker dommen

  Skuespiller Amber Heard anker dommen i rettssaken mot eksmannen Johnny Depp, melder BBC.

  Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser og hun ble i juni dømt til å betale 350.000 dollar i oppreising.