Hopp til innhold

Oftebro-ulykken etterforskes: Kan ha vært feil væske i molotovcocktailen

Skulle det være vann eller brennbar væske i molotovcocktailen som skadet skuespilleren Jakob Oftebro? Dette undersøkes nå av politiet i Stockholm.

Skuespiller Jakob Oftebro

Skuespiller Jakob Oftebro ble skadet under innspillingen av TV-serien Hamilton. Nå etterforsker politiet i Stockholm ulykken.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Jakob Oftebro ble alvorlig brannskadet under en filminnspilling i Stockholm lørdag. På sosiale medier har han takket for støtten, og skrevet at han har vært heldig.

Det var under innspillingen av storsatsingen TV-serien Hamilton, basert på Jan Guillous bok om Carl Hamilton, at ulykken skjedde.

Oftebro var da midt i innspilling av en scene med opptøyer mellom demonstranter og politi.

Vann eller bensin?

Ulykken startet med at Oftebro holdt i en molotovcocktail med brennbar væske. Nå undersøker politiet i Stockholm om molotovcocktailen egentlig bare skulle inneholdt vann.

– Ja det er riktig at vi sjekker dette, sier pressetalsperson Kjell Lindgren i Stockholmspolitiet til NRK.

– Skulle det vært brennbar væske eller bare vann? Dette utredes nå, forteller han.

Lindgren legger til at man ennå ikke er kommet til noen konklusjon. Det gjenstår flere avhør før man kan si om det ble gjort en feil med hensyn til innholdet i molotovcocktailen.

Vil ikke kommentere

Maja Dueholm i Lindberg management som representerer Jakob Oftebro, vil ikke kommentere etterforskningen som nå pågår i Sverige.

– Vi har ingen kommentar til dette, sier hun til NRK.

Produksjonsselskapet Dramacorp-Pampas har tidligere uttalt til Nettavisen at de avventer etterforskningen før de kan si hvor ansvaret skal plasseres. Og de har bekreftet overfor VG at innspillingen utsettes som følge av Jakob Oftebros skader.

Produsent Patrick Nebout sier til NRK at det nå foregår en utredning for å skape klarhet i hva som var grunnen til ulykken og hvorfor det skjedde.

– Vi avventer resultatet av etterforskningen før vi vil gå ut med mer informasjon om dette, sier han.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.