Jakob Oftebro alvorlig brannskadet

Jakob Oftebro ble alvorlig brannskadet under en filminnspilling i Stockholm lørdag.

Skuespiller Jakob Oftebro

Skuespiller Jakob Oftebro.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Den norske skuespilleren ble fraktet til sykehus, skriver VG, som også melder at han er ute av sykehuset nå og på bedringens vei.

Jakob Oftebro er i Sverige for å spille inn TV-serien «Hamilton», basert på bøkene til Jan Guillou. Serien er ny storsatsing for TV.

Vet ikke utfallet av skaden

Ifølge VG skjedde ulykken lørdag. Da det ble spilt inn en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter skal Oftebro ha fått innhold fra en molotovcocktail på seg.

– Han er alvorlig, men ikke livstruende skadet, sier manageren hans, Anne Lindberg til NRK.

Hun sier hun ikke kan fortelle noe mer om hvor skuespilleren er skadet eller om hvordan han har det nå.

Produksjonsselskap for TV-serien er det nystartede samarbeidet Dramacorp-Pampas Studios. Handlingen i serien vil starte i Sverige, og fortsette ifølge planen blant annet i Russland og Israel.

Svensk politi etterforsker ulykken.

Kulturstrøm

 • Samisk tromme tilbake til Norge

  Danmarks kulturminister har bestemt at eierskapet til en sjelden tromme fra 1691 kan overføres til det samiske museet i Karasjok i Norge.

  Det samiske folket i Norge har lenge krevd at eierskapet skal overføres.

  Nå opplyser den danske kulturministeren Ane Halsobe-Jørgensen at hun har gitt tillatelse til dette, skriver NTB.

  Samisk tromme
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • En halv million så Rådebank i helgen

  Så langt er sesong tre av NRK-serien Rådebank enda mer populær enn sesong to.

  Tredje sesong ble publisert i forrige uke og sendt på TV i helgen. Så langt har sesong tre 160.000 flere seere enn sesong to hadde på samme tidspunkt.

  – Fallhøyden etter sesong 2 var stor, men med disse seertallene og gode anmeldelser føler jeg vi kan puste lettet ut, sier Tom Marius Kittilsen, produsent i Fenomen som lager serien for NRK.

  Det er bare fire episoder av serien som er ute til nå. To til blir sluppet på NRK TV på torsdag. Og de siste to kommer torsdag 3. mars.

  Rådebank sesong 3
  Foto: Max Emanuelson
 • Facebook-varsler åpner SKUP-konferansen

  Den tidligere Facebook-ingeniøren Frances Haugen, som i fjor varslet om Facebooks metoder til myndigheter og presse, kommer til journalistkonferansen SKUP.

  Frances Haugen lekket i fjor titusenvis av interne Facebook-dokumenter til amerikanske myndigheter og Wall Street Journal.

  Dokumentene førte til en rekke avsløringer om hvordan selskapet har ignorert informasjon om den skadelige påvirkningen produktene deres har på brukerne, og om at flere av deres egne ingeniører har lite tro på Facebooks strategi for å bekjempe falske nyheter og feilinformasjon.

  SKUP-konferansen holdes i Tønsberg fra 1. til 3. april og arrangeres av Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (NTB).

  Frances Haugen i Kongressen 1. desember.
  Foto: ALEX WONG / AFP