NRK Meny
Normal

Obama rørt til tårer av Aretha Franklin

Dronningen av soul ble for mye for verdens mektigste mann.

Barack og Michelle Obama

MUSIKKELSKER: Barack Obama har et nært forhold til musikk. Presidentens spillelister og musikkpreferanser har vært grunnlaget for en rekke artikler i både musikkmagasiner og vanlige medier siden han ble president i 2009.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters/NTB Scanpix

Natt til tirsdag samlet den amerikanske fiffen seg for å ære låtskriver Carole King, under Kennedy Center Honors. Seremonien avholdes årlig for å feire kunstnere som gjennom sitt livsløp har bidratt sterkt til å fremme amerikansk kultur.

Men selv om det var Carole King som var hovedpersonen, var det dronningen av soul som stakk av med oppmerksomheten.

Under Aretha Franklins nydelige fremførelse av «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman» måtte selv president Barack Obama ta til tårene. Carole King var også tydelig euforisk da Franklin sang låten King har skrevet.

Presidenten har vært ærlig om sin kjærlighet til Franklins stemme helt siden hun opptrådte på hans første innsettelse i 2009.

Flere andre store artister var også samlet for å ære King.

Janell Monae fremførte «Will You Love Me Tomorrow» og «One Fine Day», og James Taylor fremførte «Up On The Roof» og «You've Got A Friend».

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK