Cobain kalte kona «utro snylter»

En lapp fra Kurt Cobains lommebok kaster nytt lys over forholdet mellom Nirvana-frontfiguren og kona.

Cobain og Love

Nye offentliggjorte bevis i Cobain-saken viser at rockeren muligens ikke hadde et så godt forhold til sin kone som først antatt.

Foto: FRED PROUSER / Reuters/NTB Scanpix

Kurt Cobain Investigation

NARKOTIKA: Bildene viser sprøyter og nåler Kurt Cobain benyttet til sitt heroinmisbruk.

Foto: Uncredited / Ap/ntb scanpix
Kurt Cobain Investigation

NYE BILDER: Politiet i Seattle friga nylig helt nye bilder fra åstedsgranskingen etter Kurt Cobains selvmord.

Foto: Uncredited / Ap/NTB Scanpix

20 år etter at Kurt Cobain ble funnet død i sitt eget hjem utenfor Seattle har det lokale politiet nå offentliggjort en lapp som lå i rockeikonets lomme.

Lappens innhold sår tvil om forholdet mellom Nirvana-vokalisten og kona Courtney Love var så roserødt som det ble beskrevet i Cobains selvmordsbrev.

I forbindelse med at det er 20 år siden rockeikonet tok sitt eget liv slapp politiet nye åstedsbilder i Cobain-saken 21. mars i år. Disse bildene viste noen av Cobains private eiendeler og var av en mindre overraskende karakter.

Det samme kan ikke sies om lappen fra lommeboken.

– Snylter penger til dop og hor

På lappen står det følgende, ifølge CBS:

«Do you Kurt Cobain take Courtney Michelle Love to be your lawful shredded wife. Even when she's a bitch with zits and siphoning all your money for doping and whoring ...»

«Tar du, Kurt Cobain, Courtney Michelle Love til å være din ekte makulerte kone. Selv når hun er en tispe med kviser som snylter penger til dop og hor ...»

Lappen er skrevet på notatpapir fra Phoenix Hotel, som har rykte på seg for å være et ekte rock n' roll-hotell, som tilbyr «litt ekstra» til sine gjester. Det er ingen dato å finne noe sted på lappen.

Teksten på lappen står i sterk kontrast til selvmordsbrevet politiet slapp da saken var fersk for 20 år siden. I brevet beskriver Cobain sin kone som en «gudinne av en kone, som svetter ambisjon».

Tror Cobain ble drept

Cobains bortgang har vært grunnlaget til en rekke konspirasjonsteorier helt siden dødsfallet.

Noen Nirvana-fans tror frontfiguren ble drept.

Noen tror til og med det var hans egen kone som stod bak dødsfallet. Den offisielle historien er at Cobain tok sitt eget liv med et hagleskudd etter å ha satt en dødelig dose heroin.

Men forholdet mellom Cobain og Love har aldri hatt en offisiell versjon. Flere mener fortsatt at kona hadde en destruktiv effekt på rockevokalisten.

Det er ingen garanti for at denne lappen er ment seriøst. CBS, som omtalte saken først, spekulerer til og med i at ekteparet skrev lappen sammen.

Courtney Love

ENKE: Courtney Love har blitt beskyldt for å leve på sin tidligere manns suksess etter hans død. Men musikkeksperter trekker gang på gang frem bandet hennes, Hole, som både viktig og selvstendig.

Foto: AlikKeplicz / Ap/NTB Scanpix
Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Oscar-akademiet snur

  Etter protester i Hollywood går Oscar-akademiet bort fra planen om å spare sendetid ved å dele ut fire priser i reklamepausene. Et åpent brev signert av 100 filmskapere sier det er en fornærmelse mot viktige fagfunksjoner å ikke inkluderes i sendingen. Det var prisene for kinematografi, redigering, kortfilm og hår og makeup som var planlagt skjøvet under reklamen.

  Oscarstatuetten
  Foto: Skjermdump