NRK Meny
Normal

Cobain kalte kona «utro snylter»

En lapp fra Kurt Cobains lommebok kaster nytt lys over forholdet mellom Nirvana-frontfiguren og kona.

Cobain og Love

Nye offentliggjorte bevis i Cobain-saken viser at rockeren muligens ikke hadde et så godt forhold til sin kone som først antatt.

Foto: FRED PROUSER / Reuters/NTB Scanpix

Kurt Cobain Investigation

NARKOTIKA: Bildene viser sprøyter og nåler Kurt Cobain benyttet til sitt heroinmisbruk.

Foto: Uncredited / Ap/ntb scanpix
Kurt Cobain Investigation

NYE BILDER: Politiet i Seattle friga nylig helt nye bilder fra åstedsgranskingen etter Kurt Cobains selvmord.

Foto: Uncredited / Ap/NTB Scanpix

20 år etter at Kurt Cobain ble funnet død i sitt eget hjem utenfor Seattle har det lokale politiet nå offentliggjort en lapp som lå i rockeikonets lomme.

Lappens innhold sår tvil om forholdet mellom Nirvana-vokalisten og kona Courtney Love var så roserødt som det ble beskrevet i Cobains selvmordsbrev.

I forbindelse med at det er 20 år siden rockeikonet tok sitt eget liv slapp politiet nye åstedsbilder i Cobain-saken 21. mars i år. Disse bildene viste noen av Cobains private eiendeler og var av en mindre overraskende karakter.

Det samme kan ikke sies om lappen fra lommeboken.

– Snylter penger til dop og hor

På lappen står det følgende, ifølge CBS:

«Do you Kurt Cobain take Courtney Michelle Love to be your lawful shredded wife. Even when she's a bitch with zits and siphoning all your money for doping and whoring ...»

«Tar du, Kurt Cobain, Courtney Michelle Love til å være din ekte makulerte kone. Selv når hun er en tispe med kviser som snylter penger til dop og hor ...»

Lappen er skrevet på notatpapir fra Phoenix Hotel, som har rykte på seg for å være et ekte rock n' roll-hotell, som tilbyr «litt ekstra» til sine gjester. Det er ingen dato å finne noe sted på lappen.

Teksten på lappen står i sterk kontrast til selvmordsbrevet politiet slapp da saken var fersk for 20 år siden. I brevet beskriver Cobain sin kone som en «gudinne av en kone, som svetter ambisjon».

Tror Cobain ble drept

Cobains bortgang har vært grunnlaget til en rekke konspirasjonsteorier helt siden dødsfallet.

Noen Nirvana-fans tror frontfiguren ble drept.

Noen tror til og med det var hans egen kone som stod bak dødsfallet. Den offisielle historien er at Cobain tok sitt eget liv med et hagleskudd etter å ha satt en dødelig dose heroin.

Men forholdet mellom Cobain og Love har aldri hatt en offisiell versjon. Flere mener fortsatt at kona hadde en destruktiv effekt på rockevokalisten.

Det er ingen garanti for at denne lappen er ment seriøst. CBS, som omtalte saken først, spekulerer til og med i at ekteparet skrev lappen sammen.

Courtney Love

ENKE: Courtney Love har blitt beskyldt for å leve på sin tidligere manns suksess etter hans død. Men musikkeksperter trekker gang på gang frem bandet hennes, Hole, som både viktig og selvstendig.

Foto: AlikKeplicz / Ap/NTB Scanpix
Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.