Hopp til innhold

To nye sesonger med Skavlan

Det blir nye runder med Fredrik Skavlan og Skandinavias mest populære talkshow. Det norsk-svenske talkshowet utvides med to sesonger, fram til sommeren 2011.

Gahr Støre og Gynning hos Skavlan

Skavlan fortsetter i minst to sesonger til. Her med utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Foto: Erlend Aas / Scanpix / Scanpix



Fredrik Skavlan og hans norsk-svenske redaksjon har gitt klarsignal til nye runder. «Skavlan» vil dermed fortsette å prege NRK1s fredagskvelder til høsten.

Se «Skavlan» i Nett-TV

– Dette er kjempegøy. Det er ingen som har gjort dette før, og det har vært ganske eksperimentelt. Jeg tenkte at det kom til å bli med dette, men nå kan vi altså ta fatt på ett år til, sier Skavlan i en pressemelding.

Vinn billett når Cheryl Cole kommer til Skavlan

Fortsetter samarbeidet med SVT

Han påpeker at vanskelighetene med å lage ett program som kunne fange tv-seernes oppmerksomhet på begge sider av grensen i stor grad er et konstruert problem, også i Skavlan-redaksjonens hoder.


– Forskjellen kan være like stor mellom Oslo og Tromsø som mellom Oslo og Stockholm, og det er jo ikke sånn at det finnes ett norsk og ett svensk publikum der ute. Derimot finnes det 2-3 millioner enkeltmennesker som vi kan nå med gode gjester og gode historier, forteller programlederen til NTB.

Rihanna på Skavlan

Skavlan med en av sine mest berømte gjester, Rihanna.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Skavlan forteller at responsen fra seerne også tyder på at forskjellene er mindre enn mange kanskje skulle tro. Det som slår an i Norge, slår også an i Sverige.

Aller tydeligst blir dette med internasjonale gjester i studio. I møtet med stjernene utenfra, smelter det svenske og det norske sammen, noe Skavlan i følge NTB sier de har brukt bevisst. I tillegg blir programmet mer attraktivt for utenlandske stjerner når de kan nå seere i begge land.

- Trodde jeg skulle være alene hele livet

«Sopranos»-stjerne får hovedrollen i ny NRK-serie

I talkshowenes eliteserie


Med verdenskjente gjester som Rihanna, John Mayer, Robbie Williams, Will Smith, Shakira, Andrea Bocelli og Jay-Z, foruten folkekjære navn fra Norge og Sverige, har programmet bare etter to sesonger etablert seg som et av Europas ledende talkshow.

– Fredrik har med Skavlan virkelig greid å fornye talkshowet sitt. Nå gleder vi oss stort til fortsettelsen, sier redaksjonssjef i NRK Underholdning, Charlo Halvorsen i en pressemelding.

Jobber med gjestelisten

Noen av gjestene har han allerede klar, men han vil ikke røpe noe ennå. Selv ikke drømmegjesten kan han i følge NTB gi et klart og entydig svar på hvem er.


– Det spørsmålet har jeg fått i snart 15 år, og jeg tror jeg bare må si at det forandrer seg fra uke til uke. Det er mange internasjonale størrelser jeg gjerne skulle hatt til Skandinavia, men så kan det like gjerne være en helt ukjent, som har noe spennende å fortelle som man ikke visste fra før.


Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP